Förra säsongen kan sammanfattas med ett ord – succé.

– Den var helt fantastisk, säger Elina Öhman, 23.

Hon vann det mesta som att gick att vinna som skotercrossförare. Höjdpunkterna var givetvis VM-guldet och totalsegern i den amerikanska ISOC-serien.

Artikelbild

| Världsmästare. Elina Öhman med World Cup-medaljen runt halsen i april.

– Det var verkligen en toppensäsong, säger hon.

Redan efter VM-guldet i Älvsbyn i början av april avslöjade hon att hon återvänder till USA för att försvara sin titel i ISOC-serien.

Under sommaren har hon tränat hårt för att bli ännu bättre. Hon har spenderat många timmar i gymmet och på sin motocross.

– Jag har inte jobbat så mycket. Jag har mest fokuserat på träningen och fått en bra träningssommar, säger Öhman som har arbetat på bensinstationen Gulf i Älvsbyn.

Artikelbild

| Proffs. Johan Lidman är tillbaka i USA.

– Det har varit perfekt att arbeta på Gulf-macken. Det är aldrig något problem om jag behöver vara ledig. Det har varit perfekt.

Till kommande säsong har hon bytt proffsstall. Från Team Southside till Team US27 Motorsports. Ett klubbyte som inte innebär speciellt mycket förändring för Älvsbyföraren som exempelvis kommer att fortsätta köra Polaris.

Artikelbild

| Vassa. Paret Elina Öhman och Petter Nårsa tillhör världseliten i sin sport.

– Teamet jag var med (Team Southside). Deras son skulle sluta och då sa klubben att man skulle försöka hitta ett nytt team åt mig. Hade man inte gjort det så hade de fortsatt följa mig på tävlingar, säger hon.

– Men de hittade ett nytt team (Team US27 Motorsports) och där har jag samma mekaniker som tidigare och det känns tryggt. Det är lite nytt folk – men inga konstigheter annars.

Hur ser du på kommande säsong?

– Det ska bli kul att köra ett år till. Jag känner mig redo.

Vad blir utmaningen?

– Jag vill ju vinna och utvecklas ännu mer. Sedan har jag givetvis mer press eftersom förra säsongen gick så pass bra. Jag vill göra en minst lika bra säsong som förra vintern. Men jag känner mig lugn och tror på mig själv. Jag är förväntansfull.

I början av november återvänder Elina Öhman till USA. Precis som tidigare år kommer hon och sambon Petter Nårsa, 25, att dela en lägenhet i Elk River, Minnesota.

Nårsa kommer, precis som i fjol, att köra Polaris och tävla för Hentges Racing.

Nytt inför kommande säsong är att ytterligare en norrbottning kommer att tävla i ISOC-serien. Det handlar om Piteås Johan Lidman, 26, som återvänder till USA och blir proffs igen.

– Riktigt kul. Han kommer bara att bo 20 minuters bilväg från oss. Det känns kul att ha ytterligare någon svensk att umgås med – det är kul att bryta från det dagliga och göra något "vanligt".

En svår knäskada under sista deltävlingen av ISOC-serien 2014 höll Johan Lidman borta från all tävling i drygt 2,5 år. I januari i år var han tillbaka med besked och presterade flera fina resultat på svensk mark. Kommande säsong tävlar han för Buffalostallet Woodie's racing på sin Arctic Cat.

– Det känns galet att det har gått tre år sedan senast, för det känns inte så, sa Lidman tidigare i somras till skotersajten ridex365.com.

– Det har varit bra för mig att vara hemma och tävla för att få igång farten och visa för mig själv att jag fortfarande har det inom mig. Det känns som att jag lärde mig en hel del från sidlinjen och även den senaste säsongen när jag tävlade.

ISOC-serien inleds den 24–26 med deltävlingar på Spirit Mountain i Duluth, Minnesota. Säsongen pågår fram till 18 mars då finalerna avgörs i Lake Geneva, Wisconsin.