Kalix Bandys säsong har varit långt ifrån en framgångssaga. Laget ligger just nu fjärde sist i elitserien och kämpar i stort sett om sin överlevnad.

Därför var det livsviktiga poäng som stod på spel när Kalix gästade Edsbyns IF under fredagen. Och inledningsvis såg det ganska okej ut. Men sedan tog det stopp för Norrbottenslaget.

Hemmagänget drog iväg rejält och ledde med 3–0 när lagen gick till halvtidsvilan.

Artikelbild

– Så klart är man jättebesviken över hur vi agerar i den här matchen. Vi börjar rätt bra. Bra bollhållning och får lite tryck på dem. Vi har en del chanser som vi inte lyckas förvalta. Sen får de 1–0 och det känns lite urartat. Spontant bör de blåsa offside men... Sånt händer. Sen är det markeringsmissar och lite annat, säger lagkaptenen Olov Englund.

Kalix Bandy tog ett rejält snack inför den andra halvleken. Det handlade mest om att hitta tillbaka till det fina spelet som inledde matchen.

Men så blev det inte.

Istället fortsatte Kalix att tappa – medan Edsbyns IF bara malde på. 3–0 blev 4–0 och sedan också 5–0 innan Johan Sundqvist kunde trösta sitt Kalix genom att göra 1–5.

Slutligen vann Edsbyns IF med siffrorna 8–2 efter att Erik Olovsson gjort ytterligare ett tröstmål. Därmed föll Kalix för tolfte gången på 18 matcher den här säsongen. Och efter matchen var kapten Englund otroligt besviken och sågade lagets insats.

– Andra halvlek missade vi två grejer i början på andra halvlek. Då är uppförsbacken ganska stor och lång. Vi blev lite väl enkelspåriga. Det blev pyspunka, säger Enlgund.

Han fortsätter sedan:

– Vi behöver ta en rejäl funderare på vad var och en puttar in. Det känns som att vi ber om ursäkt för att vi är där ute. Jag tycker att vi känns lite väl småa. Vi måste bli mer aggressiva och visa lite mer jävlar anamma. Att vi brinner för den här föreningen. Vi får fundera på vägen hem.

Redan på onsdag får dock Kalix Bandy chans till revansch. Då tar man emot mittenlaget IFK Vänersborg på hemmais. Lagkaptenen Olov Englund vet exakt vad som måste bli bättre tills dess.

– Vi måste kliva ut med en jäkla aggressivitet och verkligen tro på det vi bestämmer att vi ska göra. Följa gameplanen fullt ut så att alla verkligen puttar in i det som vi bestämmer att vi ska göra.