Luleå Hockey har haft en problematisk frånvarosituation den senaste tiden – framförallt på centersidan.

När Isac Lundeström drog iväg på JVM i mitten av december värvades således Jonas Berglund in som ersättare – och han belönades sen med ett kontrakt som sträcker sig över kommande två säsonger.

Men mot Malmö, där Luleå redan saknade centrarna Niklas Olausson och Joey Hishon, var det Älvsbysonen som tvingades kliva av.

Artikelbild

Med 5.30 kvar av första perioden fick han en klubba i ryggslutet och brakade in i sargen.

Han fick sen ledas av isen och kom aldrig tillbaka i spel.

– Det såg ut som en sträckning i ljumsktrakten. Vet inte hur statusen är, sa tränaren Thomas "Bulan" Berglund efter straffsegern.

Under fredagsförmiddagen når Norrbottens Media Jonas Berglund.

– Jag vet inte riktigt vad det är än men det är därikring. Det hade kunnat vara värre, typ knä eller ledband. Så det är ju bra i alla fall, säger Berglund innan han fortsätter:

– Det är stelt och så nu men jag vet inte så mycket i dagsläget. Jag ska träffa medical team när vi kommer hem i eftermiddag, lär få veta mer då. Men bara det här börjar släppa så är jag med och kör.

Hans känsla är att frånvaron inte ska behöva bli allt för lång.

– Jag har aldrig haft nån sån här typ av skada men det känns ändå som att det är inte är något allvarligt. Jag hoppas att man kan vara tillbaka snart. Fast vi får se vad de säger i eftermiddag.

Luleå Hockey möter Rögle på hemmais under lördagen.

LÄS MER OM SEGERN MOT MALMÖ:

Gustavsson bäst: "Jag fick bra självförtroende där borta"

Dyrköpt seger – ny center på skadelistan

Bäst mot Malmö – igen