I fjol lyckades Boden till slut klara ett nytt kontrakt i debutsäsongen i SHE.

Kontraktet säkrades i kvalmatchen när Eskilstuna Guif besegrades på hemmaplan med 32–25.

Inför den här säsongen så siktar laget högre.

Artikelbild

| Speltid. Emmy Nordmark har varit given i Boden. Med flera nyförvärv inför den här säsongen så hårdnar konkurrensen.

– Jag tycker att vi har ett mycket starkare lag den här säsongen. Jag skulle säga att vi har en komplett trupp, säger Boden Handbolls mittnia Emmy Nordmark.

Vad har ni för målsättning med säsongen?

– Vi har sagt att vi ska komma till slutspel, alltså topp åtta.

Är det en realisitsk målsättning?

– Det tycker jag, absolut. Målet med den här säsongen är att vi ska ta ett steg till i utvecklingen, och då är slutspel en realistisk målsättning.

Efter en lång och vinstrik försäsong är det äntligen dags för seriepremiär då BK Heid väntar på hemmaplan under torsdagskvällen.

Förra säsongen slutade Heid just ovanför kvalstrecket med fyra fler poäng än Boden.

– Det är sjukt mycket som snurrar i skallen just nu. Jag är riktigt laddad, förväntasfull och lite spänd, men mest laddad. Det känns verkligen som att vi är redo. Sen har vi stor revansch att utkräva från i fjol eftersom att de vann båda matcherna vi möttes. Vi är helt enkelt väldigt revanschsugna.

Förutom att Boden ska försöka nå till slutspel så kommer laget att kombinera seriespelet med Europaturneringen Challenge cup då finska HIFK väntar.

Har ni bredden och spetsen i truppen att spela på två olika fronter?

– Det tycker jag absolut. Vi är så pass bra tränade att vi ska hålla för det.

Hur ser du på konkurrensen för egen del?

– Det är klart att det blir konkurrens. Vi är ju fler spelare på niometer, så det är klart att man får ta en liten annan position med att sitta på bänken också. Det är man ju inte riktigt van vid, men sen orkar man ju inte spela alla 60 minuter heller, säger Emmy Nordmark och fortsätter:

– Vi har ju fått ett par riktigt starka nyförvärv som kommer göra gott för truppen. Sen kompletterar vi varandra väldigt bra, tycker jag.

Förutom tränaren Per Johansson har Boden värvat spelartrion Stefaine Kaiser, Laurine Daquin och Ekaterina Lubianaia.

– Vi har en ruggigt fin trupp. Nu är det väldigt klyschigt, men vi har väldigt roligt utanför planen. Och det känns som att det är väldigt viktigt då vi ska ta nästa steg, säger Emmy Nordmak.