Ja, med drygt tio minuter kvar av hemmamatchen mot Älvsjö AIK såg Notviken ut att dra det kortare strået.

Lagets matchidé att ligga lågt och samlat i försvaret hade fungerat ganska bra tidigare under matchen. Men framåt hade inte kontringarna gett den utdelning som behövdes.

Men när Notviken valde att flytta upp sitt lag under sista tio minuterna fick Luleålaget snabbt utdelning.

Artikelbild

| Fölust. Forwarden Emma Lindbäck, Notviken, fick slita i uppförsbacke i mötet med RIG Umeå.

Med 9.28 pricksköt Josefin Öhman in 2–3-reduceringen från snäv vinkel från vänsterkanten – ett riktigt klassmål.

Och med tre minuter kvar satte Moa Kinisjärvi 3–3 från vänsterkanten – också det ett klassmål.

– Jätteskönt. Och ett riktigt snyggt mål. Skönt att vi lyckas ta en poäng, säger Notasmålvakten Moa Hedberg som hade det svettigt mellan stolparna mellan 2–3-målet och 3–3-målet.

Notvikens anstormning öppnade nämligen luckor åt andra hållet. Men Hedbergs fina parader gjorde att hemmalaget kunde kvittera innan slutsignalen för full tid.

Artikelbild

| Smack. Kaptenen Helena Bäckman-Andersson satte Notvikens 1–1-mål i den första perioden med ett mäktigt direktskott. Hon spelade även fram till Moa Kinisjärvis 3–3-mål.

– Jag hade en del att göra. Men det får jag väl räkna med, säger 18-åringen som totalt fick 35 skott mot sig under matchen.

Hon var helt slut efter matchen. Älvsjö var det dominerande laget under långa stunder av mötet i Hälsans Hus och utöver skotten fick Moa Hedberg arbeta en hel del i sidled.

– Ja, de hade mycket skott och tryck. Det var en tung match – men det var det värt. Jag är jättenöjd med min insats, säger hon.

Men även om bortalaget var spelförande behövde inte Notviken be om ursäkt för poängen. Laget spelade defensivt med flit.

– Vi kämpade verkligen jättebra, säger Moa Hedberg som fick släppa in ytterligare en boll när gästerna avgjorde under förlängningen.

– Surt. Men det var ett snyggt skott (rakt upp i krysset). Men i det läget fokuserade vi lite väl mycket på domaren eftersom vi tyckte att vi skulle ha ett frislag i läget innan. Vi tappade tyvärr lite fokus där.

Notviken har inlett årets säsong med två kryss på tre matcher. I fjol tog laget sex poäng på 22 matcher i allsvenskan. Den här säsongen är målsättningen att vara betydligt bättre än så.

– Förra året var målsättningen att hålla oss kvar. I år vill vi komma lite högre upp (i tabellen), säger Moa Hedberg som var matchens stora lirare.