Notvikens IK hade en tung fjolårssäsong förra säsongen. På 22 matcher skrapade man ihop sex poäng – och hade minus 97 i målskillnad.

I den tredje matchen i år kom första poängen.

3–3 borta mot Stenhagen.

– Det såg bra ut, det var vi som hade spelet. Men sen hade vi otur när bollen studsade på en fot så att det blev självmål till 3–3, säger Sandra Isaksson.

Före det hade Emma Lindbäck kvitterat till 2–2 och Isaksson själv gett Notviken ledningen med 2–3.

– Fanny (Spolander) pressade, de tappade boll och jag sköt direkt. Mitt första slagskott och det gick i mål.

Kvitteringen kom med 1.48 kvar att spela.

– Den var lite jobbig. Vi är inte så jättebra på att spela när vi har ledning, vi blir väldigt stressade vilket resulterade i målet, säger Isaksson som öppnat säsongen med ett mål och två assist på tre matcher.

Notviken hade chans att ta hem alla tre poäng när man tilldelades en straff med 44 sekunder kvar av full tid – men målvakten fick ut en fot och räddade.

Förlängningen slutade mållös.

– Tyvärr fick vi inte med oss extrapoängen. Men vi fick en poäng och har gjort åtta mål på tre matcher. Det är vårat fokus i år: Vi ska göra fler mål än i fjol, sätta våra chanser och skjuta mycket. Det enda vi fokuserade på förra året var försvaret. Vi ska inte vara rädda att förlora i år, säger Isaksson.

Notviken förlorade under lördagen med 1–5 mot Bele Barkarby.

Laget åkte med endast 12 utespelare till bortaturnén.

– Det har varit jämnt. Det märks att vi har snäppat upp från förra säsongen. Vi vet vad vi inte ska göra och det känns väldigt bra. Alla tror att vi är underdogs och det är bara bra. De kommer få se att det är ett annat Notviken i år.

I fjol slutade laget näst sist i allsvenskan norra med sex poäng på 22 matcher och en målskillnad på 56–153.