32 av 52 matcher har spelats – och Luleå Hockey fortsätter att stå och stampa på det där strecket som håller dem borta från ingenmansland och en missad slutspelsfest.

Dessutom har avståndet nedåt minskat en aning den senaste tiden.

Just nu är det sju poäng till elvan Djurgården – men då har mesta mästarna spelat en match färre.

Under torsdagskvällen väntar rivalen Skellefteå på hemmais, ett lag som också innehar den sista direktplatsen till kvartsfinalspelet.

Upp till den har norrbottningarna tio poäng men också en match färre spelad en västerbottningarna.

– Det är en jätterolig match. Och det är inte bara en rolig match – utan den är viktig för oss. Det är viktiga poäng för oss att fajtas om nu, säger Luleåtränaren Stefan "Skuggan" Nilsson innan han fortsätter:

– Vi är i ett utsatt läge. Det känns också lite grann på träningen, just att vi verkligen är i en allvarlig situation. Man gör det lilla extra och fokuserar som att det vore en slutspelsmatch – och vi är i det läget att vi måste se varje match som just det.

Senast Luleå Hockey mötte Skellefteå, i Västerbotten för drygt en månad sen, var laget också i ett utsatt läge.

Då svarade Luleå för säsongens kanske bästa insats och tog tre poäng och hamnade sen i en tre matcher lång segersvit.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Vi hade det där bettet i skridskoåkningen och satte dem under press över stora delar av banan. Vi måste komma dit, till det spelet och det jobbet som vi hade där. Då tror jag vi är ett svårt Luleå att slå i morgon, säger "Skuggan".

Är det det spelet man måste ha för att slå Skellefteå?

– Det finns kanske olika sätt att slå Skellefteå på men för vår del måste vi upp i den nivån rent arbetsmässigt och även spelmässigt. Det är det som krävs av oss och jag hoppas att vi kan göra en liknande match.

När det gäller skadade backduon Christian Jaros och Daine Todd så har Luleå fått klartecken till spel av den sistnämnde.

– Det betyder en del. Han har en dimension i sitt spel med puck som känns viktigt. Det är då i powerplay givetvis – men också i fem-fem när han kan välja att hålla i den vid rätt tillfälle. Så han har en dimension till som är viktig för oss att få in.

Jag tror att ni har tagit 13 av 39 möjliga poäng när inte han har spelat.

– Jag vet att nån också sa att vi hade lite poäng när Jaros varit borta.

Tre av 18 – men de har varit borta mycket samtidigt också.

– Ja, det är nog andra som också har varit borta under den perioden, så det går att hitta alla möjliga variabler och allt möjligt på det där. Men visst, han har en viktig del i sitt spel med puck som är bra att få in.