Johanna Andersson spelade i matchen då Assi bortavann mot Umeå trots att hon kände sig lite sjuk och med facit på hand så skulle hon kanske ha vilat redan då. Efter den matchen kom också bakslaget för backen med allsvensk rutin.

– Det slog ned mig totalt. Jag låg däckad i tre veckor, men nu har jag kommit igång. Jag kommer att vila på lördag för att komma kanonladdad till matchen på söndag, säger Johanna Andersson.

Inför förra helgens hemmamatch stod Johanna Andersson på sidan och fick se sitt Assi tappa viktiga poäng, 1–2-förlust hemma mot Mallbacken, i kampen om en direktplats till damallsvenskan.

– Det var väldigt tråkigt. Jag försökte på alla sätt att bli så pass frisk att jag skulle kunna spela, men har du feber och ont i halsen så är det bara att vila som gäller. Där går gränsen, säger Andersson.

Till helgen så väntar AIK, serietvåa och det laget som Assi måste ta sig förbi om man ska ta den ena av två direktplatser till finrummet.

– Det känns roligt att möta AIK som har ett tekniskt och ungt lag. Vi kommer att med vår fysik och vilja att försöka göra det tungt för dem, säger Andersson och fortsätter:

– Vi vill spela ett kompakt försvarsspel och på så sätt ge oss själva chansen att vara kreativa framåt.

Trots att Assi har gått från klarhet till klarhet försäkrar Johanna Andersson att man inte har drabbats av hybris.

– Vi trodde väl innan säsongen att vi skulle förlora mer än vad vi har gjort. Vi är ändå ganska väl förberedda för vi pratade om hur vi skulle hantera motgångar om det kom några. Vi sätter ingen som helst press på oss själva även om det givetvis skulle vara roligt att steget upp.

Men går det att inte sätta press på sig själv. Har inte snacket på byn blivit högre för varje poäng ni har tagit?

– Absolut, men det har vi bara sett som roligt. Det har inte inneburit någon press utifrån på oss och vi har hela tiden känt att det viktiga är att vi utvecklas för varje match, säger Andersson.

Tränare Fredrik Söderholm är inne på samma linje.

– Det är ju alltid på hösten det ska hända. Att vi får möjligheten att vara med ända fram tills det ska avgöras är ju riktigt fantastiskt.

Är det viktigt för Assi att ta steget upp redan i år?

– Både ja och nej. Går vi upp så skulle det vara viktigt att vi får hjälp från övriga Norrbotten. Vi har inte haft ett avancemang som självändamål och just nu känns det sjukt att ens stå här och prata om allsvenskan – men nu är vi där.

Matchen direktsänds av Norrbottens Media.