I måndags gick Carin Bergdahl och Boden Handboll skilda vägar. 30-åringen öppnade för att spela med BBK i division 1 – men det visade sig att två andra klubbar högre upp i seriesystemet var intresserade av hennes underskrift.

Under torsdagskvällen blev det klart att hon forsätter sin handbollskarriär med Kärra HF i allsvenskan.

– Vi är väldigt nöjda med den här värvningen. När tillfället dök upp högg vi som en kobra. Vi har jobbat dag och natt för att sy ihop detta, säger Magnus Björklund, damelitansvarig i Kärra HF.

Bergdahl spelade med Kärra under gymnasietiden och Björklund känner henne sedan dess.

– Carin är en väldigt bra tjej och vi har haft en bra dialog. Vi får en mycket kompetent spelare som varit här tidigare. Det känns bra ur alla synpunkter.

Kärra är en stor ungdomsförening i Göteborg som bygger sitt allsvenska lag på lovande talanger. Nu får det in en vänsterhänt niometersspelare med stor rutin.

–  Det är viktigt för oss. Bara att hon står på planen kommer inge respekt hos våra motståndare, säger Björklund och forstätter:

– Vi har ingen vänsterhänt niometerspelare och lider av det. Nu får vi en helt annan bredd i spelet och kan spela åt bägge hållen vilken kommer skapa mer ytor åt andra spelare.

Bergdahl har fått sparsamt med speltid i Boden Handboll den här säsongen, men det oroar inte Björklund.

– Inte alls. Hon har tränat under Per Johansson med bra spelare och jag tror det kommer bära henne långt. Bergdahl kommer helt klart att lyfta Kärra.

Kärra ligger näst sist i allsvenskan och har som mål att klara nytt kontrakt utan att behöv kvala. Laget har samlat ihop sju poäng och jagar HK Drott som ligger på säker mark med åtta poäng.

På lördag ställs Kärra mot mittenlaget Eskilstuna Guif på bortaplan och Bergdahl får direkt en viktig roll.

– Hon kommer att spela. Vi har nio matcher kvar och att plocka in en spelare med den rutinen och sätta henne i träning är inte aktuellt. Vi har stora förväntningar på henne och det ska bli spännande att se henne in action.

Konflikten mellan Bergdahl och Boden Handboll har inte påverkat Kärra i negativ bemärkelse.

– Absolut inte. Det finns alltid två sidor av ett mynt. Det som någon har problem med behöver inte innebär att någon annan också har det. Jag känner ingen oro över att vi tar in Carin, tvärt om, hon är en väldigt bra tjej och jag vet vad hon kan handbollsmässigt.