BC Luleå startade matchen i ett grymt tempo och det såg ut som om att gästerna från Belgien, Telenet Giants Antwerp, blev tagna på sängen.

Ställningen efter den första perioden var 25–19.

Även i den andra perioden kunde BC Luleå hålla jämna steg med Antwerp och ledningen inför andra halvlek var visserligen mindre, men bara en poäng mindre, 46–41.

Även i den tredje perioden närmade sig gästerna BC Luleå, men hemmalaget behöll fortsatt ledningen in i den sista perioden. Där dröjde det dock bara 27 sekunder innan Antwerp tog ledningen för första gången i matchen. Under de första fem minuterna av den sista perioden följdes lagen åt, men mitt i den samma gick gästerna i från och med 4.30 minuter kvar av matchen ledde belgarna med sju poäng. Då satte Anzuluni en trea och hoppet väcktes på nytt och när Rozzell gjorde det samma så skiljde endast en poäng, 73–74, med tre minuter kvar av matchen.

Med 1.52 kvar satte Rozzell ytterligare en trea och BC Luleå var i ledningen igen, men då svarade Antwerp med samma mynt och när BC Luleå sedan tappade bollen i anfallet efter så utnyttjade gästerna detta hänsynslöst och ställningen med 1.14 kvar var 76–79.

Och BC Luleå kunde inte hämta igen underläget och matchen slutade 79–81.

Bäste poänggörare i Luleå blev Brandon Rozzell med 20 poäng.