Utdelningen blev i linje med framgångarna och när det var dags för de retroaktiva utmärkelserna gick hon i en designad klänning ledigt i in rollen som Idrottsgalans drottning.

Först fick hon ta emot bragdmedaljen varpå hon applåderades som Årets kvinnliga idrottare.

– Jättekul att få ta emot årets kvinnliga idrottare, det var första gången.

Hinner du stanna upp och tänka på att du är bäst i världen?

– Nej, man har inte tid med det. Man tränar så mycket och vill bli ännu bättre. Jag har mer att utveckla. Det finns detaljer i simningen som kan bli bättre. Man får stanna och njuta i stunden. Det är den jag lever i, säger Sjöström.

Roligast i Kazan

Roligast hade hon i Kazan i somras. Sjöström hoppade i VM-bassängen om satte fingrarna i kaklet som medaljör fem gånger.

Två guld, två silver och ett brons.

Ett sällan skådat svenskt medaljregn, toppat med en putsning av egna världsrekordet på 100 fjäril med en tiondel. Där blev Sjöström Sveriges främsta VM-simmare genom tiderna. När det blev dags kortbane-EM i Israel i slutet av året följde hon upp med tre guld till.

Bragdguldsjuryn fick ett ganska lätt jobb. Eller rättare sagt: den här gången kunde inte Sarah Sjöström förbises.

Hon har varit Bragdguldskandidat flera gånger och två av gångerna har hon tillhört de absolut hetaste favoriterna. Första gången 2009 när hon som 15-åring vann sitt första VM-guld på specialdistansen 100 meter fjäril efter att, precis som i somras, satt världsrekord både i semifinal och final.

Andra gången i fjol när hon skrev svensk simhistoria genom att plocka hem sju medaljer – tre guld och fyra silver – på EM i Berlin.

– Det är en väldigt stor ära att vinna Bragdguldet, det är experterna som bestämmer det priset. Jerringpriset är också väldigt stort på sitt sätt eftersom det är mina fans och folket som röstar. Det är riktigt häftigt att ha fått båda, sade hon i december.

Nu fick hon ta emot guldmedaljen i Globen.

OS en vit fläck

22 år gammal har Sjöström redan 19 mästerskapsguld i prisskåpet. Fler ska det bli. En vit fläck är fortfarande OS. Hon misslyckades grundligt i London och all fokus är nu på få till det i Rio de Janeiro i augusti. Planeringen är lagd och medan flera landslagskamrater flänger iväg på utlandsläger väljer det största guldhoppet hemmiljö.

– Jag är mer en "hemmaplanstjej". Vi håller oss till det upplägget vi har. Det har funkat bra. Jag mår bättre och simmar snabbare när jag tränar på hemmaplan. När jag åker iväg mycket blir jag tröttare, sade Sjöström nyligen.

Hemma?

Det är lägenheten på Södermalm och Eriksdalsbadet. Globen och Idrottsgalan var bara en kort bensträckare bort för Sveriges snabbaste simmare.

Både Gällivarebrottaren Sofia Mattsson och Piteå Elit-åkaren Charlotte Kalla var nominerad till årets kvinnliga idrottare.