Han tränar just nu Champions League-mästarna CSM Bukarest, som är kvar även i årets turnering, och basar således exempelvis över svenska stjärnorna Isabelle Gulldén och Linnea Torstenson.

Nästa säsong, något som sportredaktionen kunde avslöja under fredagen, tränar Per Johansson Boden Handboll.

Johansson, som en gång i tiden var förbundskapten i svenska damlandslaget, var mentor i klubben när Boden tog steget upp i SHE.

Nu blir han sportsligt ansvarig och en av tränarna.

– Det är en av Europas mest meriterade och hetaste tränare så för oss är det ett sanslöst kap. Han är oerhört kunnig, säger sportchefen Mikael Carlsson innan han kommer in på hur den här chansen dök upp:

– Vi har haft en uttalad målsättning att jobba med den högsta kompetensen: Egentligen sen vi fattade beslutet att ta ett steg till, vilket vi gjorde då när Per blev mentor. Det har gjort att vi har haft blicken på de som är på en hög nivå och givetvis ställer vi frågor.

Per Johansson, som tillträder sin tjänst i Boden Handboll 1 juni, kommer inte att vara anställd på heltid.

– Han har inte det utrymmet, men han kommer vara med i en stor omfattning. Fast det blir inte på heltid, säger Mikael Carlsson.

Kommer han vara med i större omfattning än vad Mats Kardell var?

– En annorlunda omfattning skulle jag säga. Det blir ett annorlunda upplägg. Det kommer bli ett större fokus på att när han är här så är han här mycket, säger Carlsson, som säger att allt kommer att klarna med tiden:

– Han har nu ett uppdrag i Bukarest att slutföra, sen ska vi sätta oss ner. Men det blir minst 50 procent.

Klubben hoppas också att vårens succétränare Kenneth Harlin stannar i coachstaben.

– Det är givetvis ambitionen. Vi är positiva bägge två men han är nu på välförtjänt semester – och med respekt för honom så ska han nu få ha semester och så ska vi träffas på måndag. Han har jobbat hårt nu i några månader, säger Mikael Carlsson.