Det var två relativt formstarka lag som möttes i det underbara sensommarvädret på natursköna Vittsjö IP i norra Skåne.

Piteå hade två raka segrar i bagaget, där skalpen mot Linköping borta självklart sticker ut mest. Hemmalaget Vittsjö är obesegrade efter att serien vänt och naggade ett annat topplag, Rosengård borta, på poäng i sin senaste match. Rapporterna från den matchen menade att Vittsjö faktiskt var närmast segern.

Det blev också en mycket jämn historia där de där riktiga målchanserna aldrig riktigt skapades. Matchen slutade 0–0 och båda lagen tycktes nöjda med en poäng efteråt.

– Utifrån hur matchen var så var det logiskt att det blev 0–0. Vittsjö har varit starka efter sommaren och var starka idag också. Vi gör en gedigen insats utan att få till det där lilla sista. Det är en så otroligt tajt serie och varenda poäng blir otroligt viktig, menar PIF-tränaren Stellan Carlsson.

– Jag är väldigt nöjd hur vi försvarsmässigt hanterar matchen. Det är svårt att få kvalitet för båda lagen. Hade man talat om travsport hade man sagt att banan är fyra sekunder tung. Dels går det lite sakta att skapa situationer och dels blir det väldigt tungsprunget. Det blir även sekvenser när det blir långa lag hos bägge lagen.

Vittsjös tränare Thomas Mårtensson håller med och berömmer också Piteå.

– Piteå är starka organisatoriskt och fysiskt och vi kommer inte riktigt till i vår offensiv. Vi tar ut varandra. Det är svårt att ta sig igenom Piteå.

Vittsjö var kanske ändå närmast segern när Ngozi Okobi provade ett skott från distans i början av andra halvlek. Men det avslutet tippade PIF-målvakten Hilda Carlén i ribban med viss möda.

– Jag ser att det blir ett bakåtspel och att hon ska lägga in den mot mål. Jag vet faktiskt inte om det är meningen att vara ett skott eller ett inlägg, beskriver Hilda Carlén matchens farligaste målchans och fortsätter:

– Jag försöker bara se bollbanan och ha koll på målet samtidigt. Skönt att jag fick fingertopparna på den, annars hade det nog varit mål.

Hilda Carlén fick även byta byxor i paus. Hon spelade första halvlek med gula byxor och blå tröja, men eftersom domarna var klädda i gult så fick hon byta underställ i halvlek.

– Byxor och strumpor blev missförstånd med färgerna. När jag kom ut på line-upen innan matchen hade jag även gul tröja. Jag tänkte att ”så här kan jag ju inte se ut” så då sprang jag in och bytte. Sen fick jag ta resten i paus.

Nästa allsvenska match för Piteå är om två veckor när Hammarby kommer på besök på LF Arena.