Efter sex raka matcher utan förlust hade Bergnäsets AIK skaffat sig häng på topplagen IFK Kalix och IFK Umeå i division 3.

Visserligen utökades den förlustfria sviten. Men ändå var det snarare två uteblivna poäng som grämde Baikarna under hemresan från Skellefteå.

Baik hade nämligen en 1–0-ledning med bara tre minuter kvar av ordinarie matchtid. Då nickade Matin Sabori in 1–1 för hemmalaget Sunnanå.

Artikelbild

| Raimi Sulaimon, Bergnäsets AIK.

Surt var ordet.

– Ja, absolut. Det kan man säga. Vi hade ju hoppats kunna ta en trepoängare, säger Baiks släpande forward Victor Pettersson, 19.

Efter Raimi Sulaimon tidiga 1–0-mål på nick hade Bergnäset greppet ordentligt under den första kvarten. Men sedan hände något.

– Sista 30 minuterna på första halvlek är riktigt dåligt, säger Pettersson.

Artikelbild

| Ethany Mahoto, Bergnäsets AIK.

– Det är svårt att säga vad det beror på. Om vi slappnar av när vi haft bra press och satt en kasse. Jag vet inte riktigt.

Det var först i slutet av matchen som laget lyckades skaka fram några riktigt heta chanser. Baik hade tre farliga hörnor på slutet som kunde ha resulterat i ett sent 2–1-mål.

I stället för fyra poäng upp till tabelltvåan Umeå och fem till Kalix är avståndet sex respektive sju poäng för tabelltrean.

– Synd att vi inte lyckades ta tre poäng och hänga med i toppstriden, säger Pettersson och fortsätter:

– Men det är en lång säsong och det är många matcher kvar. Vi har en väldigt bra känsla i laget och jobbar stenhårt på varje träning. Det här kan bli bra ändå.