Jennie Öberg hade en bra start på SM-veckan på hemmaplan förra veckan. Och även om helgen inte gick som hade hon hade tänkt blev Piteå Elit-åkaren uttagen i världscuptruppen till sprinttävlingarna i norska Drammen på onsdag.

– Jag stod över sista distansen på SM för mina luftrör, och min astma, var så dåliga efter sprinten. Jag var lite osäker på om det var så klokt att åka till Norge och tävla. Men det känns mycket bättre idag så jag åker dit, säger Jennie Öberg.

Öberg körde världscuptävlingarna i Ruka i slutet av november. Sedan blev 25-åringen sjuk och när hon var frisk igen, runt jul, hade hon missat uttagningarna till Tour de Ski.

När Öberg körde Sverigecupen i januari skadade hon tummen. Men nu kan hon köra med tummen i en skena och hon blev femma på 10 km klassiskt på SM och avgjorde stafetten med sin fina andrasträcka.

– Nu kan jag åka och det var jätteroligt att få tävla under SM-veckan och känna att man är där man ska vara, i tävlingsspåret. Inte sitta hemma varje helg och se alla andra tävla.

Vad har du för förhoppningar i Drammen?

– Jag vet inte. Jag har inte kört så mycket sprintar så jag ska försöka ta mig vidare först och främst. Gör man det vill man ju alltid köra hela dan. Det är svårt att veta vad som är relevant för mig nu. Jag har inte tävlat på ett tag i världscupen och vet inte var jag står.

Även om Öberg har haft en strulig säsong har hennes sambo Calle Halfvarsson haft det ännu värre.

– Han vinner definitivt den tävlingen. Han har varit sjuk hur mycket som helst nu på slutet. Han är precis på väg att bli frisk från sin senaste förkylning. Jag vet att han gärna vill tävla, men han måste först känna att han kan träna och vara i hyfsad form.

Här är hela truppen till Drammen:

Damer: Charlotte Kalla, Piteå Elit, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Jonna Sundling, IFK Umeå, Stina Nilsson, IFK Mora, Linn Sömskar, IFK Umeå, Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge, Jennie Öberg, Piteå Elit.

Herrar: Carl Quicklund, Östersunds SK, Teodor Peterson, IFK Umeå, Karl-Johan Westberg, Borås SK, Johan Edin, IFK Mora SK, Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK, Gustav Nordström, Borås SK.