Den ryske VM-kungen Sergei Ustiugov är klar för Gällivarepremiären. Det meddelar Sport Event Gällivare Lapland i ett pressmeddelande.

Utöver Ustiugov kommer även resterande del av det ryska landslaget att finnas på plats under tävlingarna som avgörs 17–19 november. Exempelvis Alexander Legkov och Jevgenij Belov som gör tävlingscomeback efter att ha varit avstängda sedan i december förra året. Det till en följd av misstankar om manipulerade dopingprov i samband med OS i Sotji. Duon väntas bli fri att tävla igen från och med den 1 november.

Den ryska truppen kommer att finnas på plats i Gällivare under tre veckor. Ända fram till världscuppremiären i finska Kuusamo som avgörs veckan efter Gällivarepremiären.

Artikelbild

| Duo. Alexander Legkov, Ryssland, och Marcus Hellner tävlar i Gällivare.

– Otroligt kul att vi får den här uppställningen och kan bjuda in både tävlande och publik till en riktig skidfest, säger tävlingsledaren Leif Johansson och fortsätter:

– Vår målsättning är ju att göra den officiella svenska premiären till en stor internationell tävling där det svenska landslaget får mäta sina krafter mot riktigt bra internationellt motstånd och vi har kommit en bra bit på vägen med det jobbet.

Sergej Ustiugov, som vann två guld och tre silver under Lahtis-VM, blir utan tvekan en riktigt bra värdemätare för svenskarna med Marcus Hellner och Calle Halfvarsson i spetsen.

Utöver svenska och ryska landslaget kommer Kanadas och Slovakiens skidtrupper att finnas på plats i Gällivare under november för uppladdning och tävling.

– Vi har dessutom en dialog med ytterligare ett par nationer om läger i Gällivare och medverkan i premiären och vi kommer inom kort att kunna presentera ytterligare intressanta namn i ett redan stjärnspäckat startfält, säger Leif Johansson.