– Det känns som att vi faktiskt ska vinna den här matchen, säger ”Jonte” efter den snöpliga förlusten med 6–7, ett mål K4 bara behövde 1.42 minuters förlängning för att pricka in.

Å andra sidan var faktiskt gästerna steget före i protokollet genom näst intill hela matchen. IBK ledde i dryga minuten efter sitt 3–2 –mål (av Simon Eleholm) i mitten av första perioden men resterande tid var det lika eller ett mål upp för K4 hela vägen – tills drygt fem minuter återstod av ordinarie tid. Då skickade centralt placerade Eleholm, i storform för dagen, en vänsterpassning till Bäckström som bara hade att prickskjuta in 5–5. När samma par vände på ordningen och gav IBK ledningen vid 16.24, Eleholm klappade till direkt på en tvärpassning framför mål från Bäckström, kunde saken varit klar – men ett K4-frislag nära, nära hemmamålet knappa halvminuten senare tog alltså matchen till förlängning.

– De gör en bra frislagsvariant men att släppa in efter det..., säger Bäckström, suckar och fortsätter:

– Visst gjorde vi viktiga mål där i slutminuterna. Det kändes som att vi kanske hade dem men det vänder snabbt.

Men det är K4 som verkligen behöver varje poäng just nu och det syntes på planen. Resultatet är att gästerna nu har tre välbehövliga poängs marginal till Holmsund under strecket med två omgångar kvar.

– Resultatet var väl det bästa för norrbottnisk innebandy, säger lagkaptenen Johan Ekenberg i ett försök att hitta ljusglimtar.

För IBK var den förlorade bonuspoängen exakt vad man skulle behövt för att säkra kontraktet. Men sex poäng och 21 mål skiljer mot Holmsund så förutsättningarna är trots allt utmärkta.