Kalix Bandy har visserligen inlett elitseriekvalet med två raka segrar men söndagens vinst mot Tellus lämnade lite att önska. Kalixmittfältaren Erik Olovsson slog då fast att ”vi spelade som arslen”.

Mot Gripen/Trollhättan visade hemmalaget åter upp samma vägvinnande spel som gjort att laget har kunna spela jämnt med de flesta av slutspelslagen i elitserien.

– Vi hade revansch att utkräva på oss själva, säger Christoffer Norin.

Artikelbild

När lagen möttes på Kalix IP i den näst sista elitserieomgången kom samtliga Kalix fem mål på fasta situationer. Och Kalix fortsatte där man slutade senast där Kalixkaptenen Olov Englund inledde med att trycka in 1-0 på matchens första hörna.

Kort efter det var det Christoffer Norins tur att visa upp sig och den här gången fick han en lyra från högerhalven Antti Ekman.

– Vi har pratat mycket om att jag ska sticka i djupet och Antti snappade upp att jag stack och så fick jag till ett riktigt bra avslut längs isen, säger Norin.

Och David Erkenorn i Gripenmålet var chanslös.

Artikelbild

– Jag känner ju honom sedan tidigare och jag visste att han brukar gå ut så där så jag tänkte att jag skulle lägga lågt och jag lyckades, säger Norin.

Sedan var det dags för Nils Wikström att presentera sig. Wikström öste in mål i allsvenskan i fjol men i Kalix har han slitit i det tysta men han utökade till 3–0 och målet var en riktig delikatess.

Artikelbild

– Ska man nu passa på så är det ju lika bra att göra det bra, säger Wikström.

Antti Ekman hade slagit flera fina lyft men nu hittade han Nils Wikström med en snygg passning efter isen.

Artikelbild

Och Nils Wikström hyllade den finske högerhalven.

– Antti har ju ett fenomenalt passnings- och spelsinne så han hittar de där, säger Nils Wikström.

Artikelbild

Avslutet var klockrent och bollen gick in i den bortre burgaveln och sedan rullade det på för Kalix som till sist segrade med hela 8-2.

– Det var skönt med en sån här seger eftersom vi var så pass dåliga i den matchen, säger Wikström.

Artikelbild

Och Christoffer Norin gjorde så många mål att han knappt kunde hålla isär den när han skulle berätta om vart och ett.

När Norin lämnade isen hade han gjort hela fyra baljor.

Artikelbild

– En enormt skön seger för oss. Det här behövde vi för självförtroendet. Vi hade bestämt oss för att spela rejält och gå in med hundra procent och det tycker jag vi gör också, säger han.