Logga in
Logga ut
1. Lars Mosesson

”Med ett bultande hjärta och engagemang för basketen har han i decennier jobbat hårt för elitherrbasketen i Norrbotten, i med och motgångar. Efter ett antal år utan framgångar, var han senaste säsongen med och ledde föreningen till det åttonde SM-guldet.”

Klicka för att läsa mer
2. Sara Arnia

”Under 45 år har Sara Arnia gjort otaliga hyllade rolltolkningar på länets scener. Sara Arnia förkroppsligar Norrbottens teatern med sin mångsidighet där hon behärskar både humor och svärta. Nu har hon i fullsatta salonger tagit farväl av publiken, med en sista bejublad föreställning.”

Klicka för att läsa mer
3. Jemima Hicintuka

”På bästa sändningstid har vi kunnat följa Jemimas Idol-resa där hon tagit både juryn och publiken i tv-sofforna med storm. Hon har satt Gällivare på musikkartan och är en förebild för unga norrbottningar som vill satsa på sin dröm.”

Klicka för att läsa mer
4. Birgitta Bergvall-Kåreborn

”Universitetets nya rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn har med tydliga ledarskap och starka vision varit drivande i att koppla ihop universitet med samhället och näringslivet. Hennes insatser har starkt bidragit till att universitetet i dag är en viktig utvecklingsmotor i Norrbotten.”

Klicka för att läsa mer
5. Maiara Karlsson Alves Dias

”Genom sittstrejker och demonstrationer till språkundervisning och politikerutfrågningar har Maiara Karlsson Alves Dias visat på ett brinnande engagemang i kampen för ensamkommande. Hon står upp mot orättvisor, system som inte fungerar och åsikter som går emot alla människors lika värde.”

Klicka för att läsa mer
6. Tobias Lindfors

”Tobias Lindfors startade Studentconsulting och utvecklade företaget till ett av Sveriges ledande bemanningsföretag. Nu siktar Lindfors ännu högre och har blivit Norrbottens hotellmagnat genom offensiva förvärv av flera hotell. Samtidigt fortsätter priserna och utmärkelserna regna över super-entreprenören Lindfors.”

Klicka för att läsa mer
  • Frågan

Vem vill du se som Årets Norrbottning 2017?