Logga in
1. Hanna Öberg

"Den unga skidskytten från Piteå stod för ett sensationellt och oväntat genombrott under OS i Pyeongchang. Först slog hon till med sitt livs tävling när hon vann guldet i distansloppet. Sedan stod hon för en bragdupphämtning på sin sista stafettsträcka då hon förde Sverige från åttonde plats till en silvermedalj."

Klicka för att läsa mer
2. Piteå IF dam

”"Piteå IF lyckades med det som inget annat norrbottniskt lag tidigare har gjort. SM-guldet i vårt lands största sport gav eko över hela Sverige och visade att en samspelt trupp kan göra underverk även fast motståndarna har bättre geografiska och ekonomiska förutsättningar".

Klicka för att läsa mer
3. Britta Marakatt Labba

"Hon har i årtionden skildrat samisk historia i sin textilkonst där broderiet står i centrum. Det stora internationella genombrottet kom förra året när det 24 meter långa verket Historia visades på den prestigefyllda utställningen "Documenta 14" i Kassel."

Klicka för att läsa mer
4. Gunnar Tåhlin

"Fastighetsprofilen som genom sitt engagemang för livet i staden, hållbarhet och mångfald bidragit till att Luleå växer, utvecklas och blir mer inkluderande. VD:n för 30-årsjubilerande Galären är en Luleåprofil med ett djupt rotat intresse för stadens utveckling och framtid".

Klicka för att läsa mer
5. Börje Andersson Junkka

"Han har 60 år i idrottens tjänst. Parkalompolos andretränare ”Parka-Börje” har tagit Sverige med storm och satt Palovallen på fotbollskartan. Först i tv-serien ”Sverigeresan”, därefter när han tog emot pris på Idrottsgalan. I somras gick 81-åringen viralt med ”Börjes VM” i sociala medier. En omtyckt eldsjäl som numera får skriva autografer."

Klicka för att läsa mer
6. Gunnar Lundström

"Han är en av tre heltidsanställda på brandstationen i Jokkmokk som under sommaren 2018 kämpade mot naturens krafter under den stora skogsbrand som ägde rum i Klockarmyren. Många Jokkmokksbor ställde upp, och Gunnar Lundström var navet i brandbekämpningen. Som mest jobbade han 45 timmar i sträck för att få bukt på elden".

Klicka för att läsa mer
  • Frågan

Vem vill du se som Årets Norrbottning 2018?