Då landar stjärnspelarna i Luleå

Klockan tickar obönhörligt för BC Luleå.

Blogg2020-09-22 21:41

Bloggen har fortsatt noll nytt att berätta om BC Luleås lagbygge inför kommande säsong. Senast att kliva på var veteranen Tim Kearney , 34, som därmed blev nionde spelare in men BC Luleå är fortsatt den klubb som har minst antal spelare på kontrakt med mindre än en månad kvar till ligastart.


Signalerna är också att klubben inte är riktigt nära att komma till avslut med den importforward som jagats sedan någon månad tillbaka efter att Alexander Lindqvist sagt nej tack. Klockan tickar med andra ord obönhörligt och att BC Luleå kommer vara det lag som har minst antal träningstimmar med full trupp under försäsongen är knappast någon vild gissning. Att laget sedan ska spela rekordfå träningsmatcher gör inte den saken så mycket bättre. 

Räkna alltså inte med några stordåd den första månaden av SBL-säsongen.


Däremot har jag en liten nyhet att leverera. På fredag landar de två stjärnamerikanerna Steven Davis och Touré Murry på Luleå airport och det ska bli oerhört intressant att se dem i träning under kommande helg. Vad Davis gör på en basketplan vet vi mycket väl. Nej, allas ögon kommer vara på NBA-meriterade Murry. Var så säkra.