En epok är över - nu ska ett nytt BC Luleå byggas

Veteranen har spelat sin sista match i BC Luleå.

Tim Kearney.

Tim Kearney.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Blogg2021-06-29 19:28

En epok i BC Luleå är över. En av de allra längsta. Veteranen, kaptenen, tuffingen och hjälpgumman Tim Kearney har skjutit i sin sista trea och delat ut sin sista vassa armbåge på basketplanen.


Efter sammanlagt 15 säsonger i SBL, elva av dem i BC Luleå, är det färdigspelat. Under sina år i Luleå har rollerna varit många. Vissa säsonger har Kearney varit en nyckelspelare, andra har spelminuterna varit färre. Men 35-åringen har tagit jobbet med samma frenesi och inställning. När spelare kommit och gått har forwarden stått för kontinuiteten - varit kulturbäraren som pekat ut riktningen. Något att luta sig mot när det blåst snålt.


Tim Kearneys besked innebär att den sportsliga ledningen i BC Luleå under några få dagar tappat spelare som Daniel Hansson, Axel Nordström och Tim Kearney men inget av beskeden lär ha kommit som en överraskning. Självklart har klubbdirektören Lars Mosesson & Co vetat vad som varit på gång och planerat därefter.


Men faktum kvarstår. Endast fyra spelare står under kontrakt: Alexander Yemane, Denzel George, Jonathan Arvidsson och Adam Rönnqvist. Åtta nya namn ska in. Fem av dem bör vara spelare som ska ingå i en tajtare rotation när värdematcher ska spelas.


Det kommer med andra ord bli en händelserik sommar för BC Luleå och till stora delar ett helt nytt lag när säsongen ska köra igång till hösten.