Omgångens tips

Det här blir omgången skrattmatch.

Blogg2020-11-01 21:14

Ligaspelet fortsätter oförtrutet och nu är det dags för fyra nya matcher över två dagar. Här är Bloggens tips och funderingar.

Måndag 2/11

Umeå -Nässjö                                2

Visst, Umeå kämpade mot ett halvsegt Luleå i fredags men var ändå totalt chanslöst. Det säger en del om Västerbottenslagets slagstyrka den här säsongen som inte är god på något sätt. Nässjö visade kyla och vann mot Köping i sin premiärmatch. Bra gjort. Jo, förresten: Håll lite på förre Luleå BG-eleven David Höök som verkar få ett genombrott i SBL.


Tisdag 3/11

Köping-BC Luleå                            2

Köping packar tresekundersområdet med många kroppar och spelar ett mycket kompakt försvarsspel. Då handlar det om en enda sak för BC Luleå: Att dra i trepoängsskotten. Problemet: Som lag skjuter Luleå inte fullt 28 procent och den siffran måste upp rejält. Och sedan ta returer, förstås. Där är Peter Öqvist lag näst sämst i ligan. Men det är fortfarande tidigt på säsongen.


Norrköping-Jämtland                    1

Hemmagänget är väl det lag som set bäst ut hittills med två raka segrar mot bra motstånd. Store Adam Ramstedt har imponerat massor och han måste utan tvekan göra ett bra jobb mot stora Jämtland. Östersundslaget vann ångestmatchen mot ett Borås som saknade fyra nyckelspelare. Det imponerande inte och tränaren Adnan Chuk har fortfarande ett jobb att göra.


Borås-Fryshuset                              1

Även om guldtippade Borås saknar ett gäng nyckelspelare ska det förstås inte gå att förlora mot nykomlingen Fryshuset som saknar alla former av ligakvalité. En skrattmatch.