Omgångens tips

Ångestmatchen spelas i Östersund. Var så säker.

Blogg2020-10-28 21:05

På menyn står fyra matcher i SBL herr utspridda över tre dagar. Och utan att blinka vill jag påstå den hetaste ångestmatchen uppe i Östersund. Håll till godo.


Torsdag 29/10

Södertälje-Fryshuset               1

En av guldfavoriterna mot det kanske svagaste lag som någonsin satt sin fot i landets högsta serie. Förutsättningarna är tydliga. Det här kan bli förnedring på en nivå vi inte visste fanns – om nu inte Södertäljes tränare Ludwig Degernäs mycket tidigt bestämmer sig för att lufta kreti och pleti från bänken och ge Fryshuset lite luft.


Fredag 30/10

BC Luleå-Umeå                          1

Arbetssegern mot Jämtland gav BC Luleå arbetsro och en chans att under en träningsvecka hitta mer kemi i laget samt få jänkarna A.J. Davis och Touré Murry i lite bättre fysisk form. Hur det än blir med det: Det finns förstås inget annat än en bekväm seger mot Umeå som varit hårt drabbat av coronaviruset och tappat många träningstimmar. 


Nässjö-Köping                           2

Tillsammans med Norrköping är nog Köping det lag som sett allra bäst ut i inledningen av ligaspelet. Kompakt, samlat och defensivt starkt. Köping är ett lag man måste besegra och inget kommer gratis. Nässjö är förstås ett frågetecken med tanke på virusets härjningar i laget den senaste tiden men träningsmatcherna visade att det finns potential.


Lördag 31/10

Jämtland-Borås                           2

Satan i gatan vilken ångestmatch som ska spelas på lördag. Storsatsande Jämtland har knappt haft ett rätt under försäsongen och såg lika virrigt ut mot Luleå i premiären. Borås, enligt många den solklara guldfavoriten, har startat med två förluster och en skada på nyckelspelaren Simon Gunnarsson. Det lag som förlorar den här fajten kommer inte må bra någonstans.