Vägen som BC Luleå måste gå

Lagbygget närmar sig sitt slut.

Basket2020-09-08 20:56

I och med värvningen av NBA-meriterade Touré Murry börjar vi se en tydligt bild var BC Luleås lag är på väg att landa. Åtta spelare är klara: Förutom nämnde Murry har vi Steven Davis, Axel Nordström, Adam Rönnqvist, Daniel Hansson, Jonathan Arvidsson, Alexander Yemane och Denzel George.

Vi vet också att tränaren Peter Öqvist finkammar världen på ytterligare en import – en stor pjäs som ska vara en aning mer insidebetonad utan att för den skulle vara en orörlig koloss i tresekundersområdet. 

Vi kan vara hyggligt säkra på att veteranen Tim Kearney inom en snar framtid skriver och då saknas de två kroppar.

Daniel Eliasson kanske kan bli en av dem men det är högst osäkert i dagsläget med tanke på hans arbetssituation. Vi får se hur det blir med den saken men även om Sockenträsks stolthet lirar vidare behövs ytterligare en spelare och man behöver inte direkt vara Gregg Popovich eller steg fyra-utbildad för att se vad som saknas för att göra laget hyggligt komplett. Om det nu finns finalambitioner vill säga. Det handlar om en spelare på dryga två meter som är god för 20 minuter från bänken och kan leverera sisådär 7 poäng och 4 returer i snitt. 

Skulle BC Luleå välja att i-n-t-e gå den vägen och istället ge den tolfte och sista platsen till en lokal förmåga kommer lagets bänk inte innehålla en enda spelare över två meter och det lär aldrig att hålla mot toppkonkurrenter som Jämtland, Borås, Södertälje – kanske till och med Norrköping.

I minst två av dessa lag finns bred ligaerfarenhet ner till åttonde-nionde spelare och det tror jag kommer bli tungt att matcha upp.

Det är den bistra verkligheten som Bloggen ser den.