Det är nyckeln bakom BC Luleås vinstrika period

Bloggen hittade en matchvinnare som jobbade i det tysta.

Håkan Larsson, Daniel Hansson

Basketbloggen2023-12-08 21:56

Det är utan tvekan så att BC Luleå har hittat något de senaste fem matcherna som gett fyra segrar och det handlar förstås om försvarsspelet där laget ser mer rejält ut och samlat ut.

Det är bara titta rent statistiskt, där ser man skillnaden. Under den här mer segerrika perioden har BC Luleå släppt in under 80 poäng per match och det är en solklar förbättring om vi jämför med lagets första åtta grundseriematcher där siffran låg runt oroväckande 86.

I segermatchen mot Nässjö (88–69) var det tre spelare som klev fram offensivt – Kentwan Smith (23 poäng), Jonathan Arvidsson (18) och Gustav Hansson (15) – men den som visade vägen var utan tvekan hårt jobbande Daniel Hansson som alltid är på plats defensivt hur lite boll han än får jobba med i offensiven.

Mot Nässjö kontrollerade han långa stunder spelmotorn Charles Barton som sköt lågprocentigt – bara åtta poäng – och såg allmänt obekväm ut. Det var oerhört viktigt för Luleå den här kvällen. I de tidigare matcherna som lagen spelat är det just Barton som styrt skeendet långa stunder.

En annan vinstfaktor för BC var disciplinen under den andra halvleken där laget bara svarade för fyra turnovers efter åtta under de första 20 minuterna.