Så kommer BC Luleå att matchas den här säsongen

Undrar ni hur BC Luleås förstafemma kommer se ut när säsongen drar igång? Bloggen har svaret.

Gustav Hansson

Gustav Hansson

Foto: BC Luleå

Basketbloggen2023-08-26 17:32

Söndag klockan 16.00 gör BC Luleå säsongens första träning där hela den trupp som ska inleda säsongen 23/24 är samlad. Orsaken till att det tagit ända till den 27 augusti är först och främst att flera spelare varit upptagna av OS-kvalande med diverse landslag. Tobias Sjöberg och Oliver Gehrke med det svenska och Kentwan Smith som har tjänstgjort i Bahamas färger.

Därmed kan vi börja spekulera lite hur den nya tränartrion Håkan Larsson, Jim Enbom och Brice Massamba kommer att matcha sina spelare kommande säsong. Där finns lite olika vägar att gå men så här tror Bloggen att det blir. I alla fall till en början.

Det mest solklara är att huvudtränare Larsson sitter på en supertydlig rotation på åtta spelare där alla kommer få minuter att prestera och ha viktiga roller. Det handlar om Kentwan Smith, Isiah Mucius, Tobias Sjöberg, Oliver Gehrke, Daniel Hansson, Denzel George, Gustav Hansson och Jonathan Arvidsson.

Den nionde spelaren i rotationen ska Sergey Sepman, Atle Mellqvist och Oskar Wickström-Stümer bråka om. Min gissning i dagsläget är att Wickström-Stümer kommer hugga den och därmed hitta hyfsade rookieminuter trots sin unga ålder (17).

Men det intressanta är förstås hur BC Luleås förstafemma ska formeras och så här borde det kunna se ut i premiären mot Umeå 22 september:

Guard: Gustav Hansson.

Guard: Jonathan Arvidsson.

Forward: Isiah Mucius.

Forward: Kentwan Smith.

Center: Tobias Sjöberg.

De tre första bytena från bänken blir alltså Daniel Hansson, Oliver Gehrke och Denzel George där alla tre utan tvekan har startspelarpotential och kommer få tillfällen att börja matcherna. 

Som Bloggen skrivit tidigare kommer BC Luleå inte ersätta Samir Ali innan säsongsstarten men en inte alltför vild gissning är att ytterligare en importspelare landar i laget någon gång under vintern.