Förstår inte varför så många tycker det är så hemskt med Socialdemokraterna i kyrkopolitiken. Expressen hade nu senast det på ledarsidan och naturligtvis hakar POSK på direkt. Det är direkta påståenden att vi socialdemokrater inte tror på Gud, eftersom Gud inte nämns i vårt valmanifest. De har tydligen missat något väsentligt. Man kan faktiskt inte rösta på Gud, Jesus eller den helige Ande, eller någon annan person som nämns i bibeln. Däremot kan du rösta på människor, som utifrån sin tro och sitt engagemang vill arbeta för valmanifestets förverkligande i Svenska kyrkan.
Manifestet är utarbetat av socialdemokratiska kyrkopolitiker. Det är inte så att partistyrelsen har suttit och slitit sitt hår med formuleringarna.
Vi siktar inte in oss på högsta nivå på Svenska kyrkan som en arena av makt, vilket påstås. Vi kommer inte utifrån, vi ÄR medlemmar i Svenska kyrkan och vill engagera oss och ta ansvar för vår gemensamma kyrka. När önskan är, enligt skribenten på ledarsidan, att vi ska lämna både Gud och Svenska kyrkans medlemmar ifred, har man ingen förståelse för att många socialdemokratiska kyrkopolitiker söker både Gud och medmänniskors bästa i kyrkan!
Det största problemet menar POSK, Borgerlig samling, Frimodig kyrka med fler är inte politikerna, utan vår nomineringsgrupp. Jag kan inte förstå varför andra har sådana synpunkter på vilken nomineringsgrupp jag representerar. Varför skulle vi bilda en ny nomineringsgrupp när det redan finns en som delar mina värderingar?
Vi ber till Gud och tillhör samma kyrka men vi har olika åsikter i kyrkopolitiska frågor och det visar sig i Kyrkomötets beslut. Det är därför det behövs ett kyrkomöte med olika nomineringsgrupper.
Jesus har flera liknelser om förvaltare. Vi har fått i uppdrag att förvalta vår kyrka och vi vill göra det på olika sätt, med olika utgångspunkter.
Socialdemokraterna går till val på sina grundläggande värderingar om frihet, jämlikhet och syskonskap och sitt valmanifest som i tolv punkter uttrycker våra förhoppningar för Svenska kyrkan. Vem ska förvalta Svenska kyrkan? Det avgörs i kyrkovalet 15 september