Höga drivmedelspriser ett gissel för landets knallar
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Växthuseffekten används som ett argument för att höja skatterna på drivmedel. Vissa förordar höjningar så att vi på sikt hamnar runt 20 kronor litern. Detta för att bilkörningen ska minska och följaktligen utsläppen likaså.
Men även om knallen måste betala 20 kronor litern för drivmedel så måste han/hon ändå åka till marknaden om det ska bli någonting sålt.
Då kan man konstatera att det för den ambulerande handeln inte blev några minskade utsläpp, utan enbart en högre kostnad för en redan hårt beprövad knallekår. Betänk även att det för knallekåren inte finns några alternativ till den egna biltransporten.
Att växthuseffekten är ett av de största prob-lemen att komma till rätta med i dagens läge. Det inser nog de flesta av oss som tagit del av den information som översvallat oss
i massmedia, så även knallen.
Men för den ambulerande handeln får det till följd att överlevnaden för knallen äventyras utan att det sker någon som helst förmildrande effekt på miljön. Man måste först tvinga knallen att sluta resa på marknader för att kunna nå den effekt som man eftersträvar.
Utan knallar så blir det inga marknader
i landet. Man kan undra om det är så våra politiker och marknadsbesökare vill ha det, eller kommer man att kompensera den ambulerande handelns utövare?
Det kan man enkelt göra genom att låta knallen under vissa förutsättningar få hantera alla skatter på drivmedel i sin moms-deklaration på samma sätt som den avdragbara ingående momsen.
Naturligtvis så måste alla tänkbara sätt nyttjas för att försöka få våra politiker att inse att en avdragsrätt i någon form utöver den nuvarande för den ambulerande handeln är nödvändig för att kompensera de högre drivmedelpriserna.
Om inte annat så för de cirka 13 000 arbetstillfällen som den ambulerande handeln skapar.
Och för de över 100 miljoner kronor som den ambulerande handeln årligen genererar till förenings-Sverige.
Och för att stödja vår kulturella verksamhet med tusenåriga anor som fortfarande lockar miljontals besökare varje år till våra torg och marknader.
Låt landets torg och marknader få leva vidare!