NSD frossar i kd:s opinionssiffror
NSD:s ledarskribent frossar i alliansens opinionssiffror, och särskilt kristdemokraternas politik och procent tycks bekymra. Nu kanske ledarskribenten skulle vara mer bekymrad över det faktum att riktiga jobb, sunda avbetalningar på statsskulden och enorma satsningar på infrastruktur börjat komma tillsammans med införandet av andra kristdemokratiska vallöften.
Fotograf:
Foto:
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Hur ser då verkligheten i övrigt ut för kristdemokraterna?
Kristdemokraterna gjorde innan valet ett garantibevis, där finns bland annat frågor som vi lovade att driva hårt om vi fick makten.
Väljarna ansåg att kristdemokraterna tillsammans med övriga alliansen skulle leda Sverige och cirka 6,6 procent av befolkningen gav oss sin röst, det betydde att vi drog in runt 13,5 procent av alliansens röster.
Då skulle man lite slarvigt kunna tro att kristdemokraterna bara skulle få igenom 13,5 procent av det vi tog upp i vårt garantibevis. Vi har som parti fått igenom en klar majoritet av de löften och förslag som gavs innan valet, vilket innebär att kristdemokratisk politik genomsyrar många bitar av regeringssamarbetet.
Omkring 80 procent av det kristdemokraterna tog upp i garantibeviset är genomfört eller på gång i någon form. Till exempel ser vi nu hur Maria Larsson-pengarna kan ge guldkant inom äldrevården.
Så vad ska väljarna tro vid nästa val frågar sig diverse socialdemokrater och ledarsidor, kan man lita på kristdemokraternas vallöften?
Svaret känns självklart, utifrån senaste valresultatet kan man lita på att en stor majoritet av vallöftena genomförs. Det finns nog för övrigt ingen som förväntar sig ett 100 procentigt genomförande av vallöften från ett parti med 6,6 procent av rösterna, förutom några ledarskribenter och alliansmotståndare, som i såfall inte nyanserat demokratibegreppet särskilt mycket.
Ett annat, och i dagarna aktuellt vallöfte från kristdemokraterna är civilkuragelagen, något som just nu utreds. Den ingår också i vår kampanj för ett schystare Sverige, som sedan länge är planerat.
Det är alltså inte en reaktion på den nu aktuella debatten om svartjobb utan snarare en klassisk kristdemokratisk politik.
Vi vill ha ett schyst Sverige, ur alla synvinklar. Vi värnar såväl miljön som människor, allt hänger ihop och en av vårt partis grundläggande ideologiska fokus är förvaltarskapstanken. Därför kan vi också stå rakryggade i diskussioner om civilkurage, riktiga jobb och infrastruktur.
När över 80 procent av vallöftena är uppfyllda, alternativt påbörjade, under första året (!) då är det inte svårt att vara stolt över alliansen och kristdemokraterna.
? Svar till Magnus Westerstrand och Erika Josbrandt.
Notera att det var en borgerlig krönikör, som jag citerade, som tog upp detta med ett schystare Sverige och nålsticken.
Skribenterna från kristdemokraterna är väldigt nöjda med alliansen och kristdemokraterna. Jag noterar bara att den entusiasmen inte delas av väljarna.
Och floskelspäckade inlägg av den här typen lär inte öka väljartillströmningen.
<_Byline>Peter Swedenmark