En bra plan är a och o, sätt en budget och håll dig till den. Dra in familjen i sparandet och samla pengar i en burk, det kan vara enklare att hushålla med pengarna om man ser dem. Kolla upp boenden, aktiviteter och restauranger på internet i förväg så har du störst chans att komma billigt undan.

Stanna hemma eller åk på minisemester, vi har gott om guldkorn här i Norrbotten. Packa en picknick och ge er ut i skogen, skärgården, upp på ett berg eller till en vacker sjö. Allemansrätten för ju att man kan vistas fritt i naturen så länge man inte stör eller ställer till skada. Det är inte långt till fjällen och även om bra utrustning är dyrt går det oftast bra att låna ihop från vänner och bekanta.

Det är tråkigt att lägga pengar på boende och här finns stora möjligheter att spara pengar. Tält är absolut billigaste sättet att bo på men vill du ha hög bekvämlighet ska du titta på möjligheten att byta boende med en annan familj eller hyra en lägenhet eller stuga. Air b'n'b har blivit populärt de senaste åren. Att hälsa på hos släkt och vänner runt om i Sverige är så klart också både smart och trevligt. Ananrs är vandrarhem ett billigare alternativ till hotell.

Artikelbild

| Budgetsemester. En cykelsemester med tält är ett ekonomiskt sätt att semestra på, men det finns fler sätt.

Det är ofta de små utgifterna som gör att budgeten krossas. En glass här och där kanske inte känns så farligt i stunden men är man en stor familj springer det snabbt iväg. Fika, mellanmål och mat i matsäck håller nere kostnaderna.

Att ta tåget är både miljövänligt och bekvämt, och oftast även billigt. Om du ska bila i Sverige kan du tanka strategiskt för att få mest för pengarna. På bensinpriser.nu kan du kolla upp bästa priserna på varje ort. En cykelsemester är i princip gratis och kan bli ett riktigt äventyr.