Den nyutnämnde riksspelemannen är optimistisk inför det tredje Flottkalaset under lika många år.

En dag blir två
I år utökas kalaset och kommer att pågå i två dagar mot för tidigare en. Något som sätter större press på arrangörerna, men också förhoppningar om fler besökare.

- Vid de två tidigare kalasen har vi haft omkring 800 besökare, trots att vi har haft vädrets makter emot oss. Den här gången tror jag nog att vi ska kunna räkna in mer än 1 000 personer, säger Wikslund.

Artikelbild

| Det blir ett Flottkalas i Tjautjas även i år, det tredje på lika många år.

Kulturfest
Flottkalaset ses som något av en kulturfest av arrangörerna och även av dem som har besökt kalaset tidigare. Det handlar framför allt mycket om musik, men också om dans, teater och i år kanske mer än tidigare.

- Totalt kommer vi att ha ett 40-tal artister som kommer att underhålla besökarna under de två dagarna som kalaset är beräknat att pågå, säger Wikslund.

Nytt för i år, apropå dans, är att det kommer att arrangeras en form av pardans.

Para ihop
Ensamma själar ska få möjlighet att finna varandra kanske lättare än vad som annars görs under en danskväll.

Artikelbild

| Riksspelmannen och marknadsgeneralen Daniel Wikslund.

- Vi har engagerat Fanny Kivimäki från Kiruna som kommer att finnas ute på dansbanan och hjälpa till med att para ihop singlar, åtminstone för en kväll, säger Wikslund.

Men kalaset kommer inte enbart att ägna sig åt musik och dans. Från arrangörshåll ser man hela Flottkalaset som en stor familjefest, och dag två kommer till stora delar att ägnas åt de yngre besökarna.

Cirkusskola
- Det kommer också mycket att handla om teater i olika former både för barn och vuxna, allsång och mycket mera, säger Daniel Wikslund som avslöjar att barn, men även de vuxna som känner för det, ska få lära sig att gå på lina.

Två inbjudna italienska cirkusartister svarar för introduktionen.