Karin Thorell, Överkalix, välkänd för läsarna av den här sidan för sina fina fågel- och djurbilder, har åter levererat bilder på ett utterpar. En fin start på det nya fotoåret.

Hon skriver: "Häromdagen åkte jag ut för att fotografera strömstaren vid ett tillhåll några mil bort där den brukar hålla till vid strömmande vatten. Solen stack fram och det var cirka 15 grader kallt, men det hindrar inte en fotointresserad kvinna som jag. Då jag kom dit tog jag fram min kamera och filmkamera. Jag närmade mig platsen, men det visade sig att jag skulle få något annat på film och bild än strömstaren...

Jag hörde ett gällt skrikande läte som ekade högt. Jag förstod att det inte var en fågel utan något annat, men vad? Då såg jag uttrarna som simmade och dykte i vattnet, och pulsen gick upp till 100 direkt. Skulle jag verkligen hinna få bilder innan de försvinner?

Artikelbild

Uttrarn trivs på isflakent.

Ett underbart utterpar, höll till på samma ställe som strömstaren. Vilken fullträff! I två timmar fick jag möjligheten att studera, fotografera och filma dem. De simmade, lekte, busade i snön och visade verkligen hur en utter beter sig och hur den låter.

Det kunde inte blivit bättre, så jag kan inte annat än vara nöjd. Både att få se dem och även få dem på bild och film. Det kändes helt fantastiskt!"