Projekt för matglädje i skolan

Statusen på maten inom förskola och skola ska höjas.Nu startas projektet "Fokus matglädje" i Haparanda.

HAPARANDA2011-09-27 06:00

Tanken med projektet är att kvalité, säkerhet och matglädje ska genomsyra måltiderna som serveras i barnens matsalar.

Sedan flera år tillbaka arbetar Haparanda kommun efter att varje år utöka antalet ekologiska produkter. Initiativet togs av dåvarande kostchef Maarit Kontio och har sedan dess gjort att de ekologiska produkterna har ökat med fem procent varje år.

Medveten mat
Det nya projektet är ett resultat av samarbete mellan Jordbruksverket och Hushållningssällskapet och meningen är att måltiderna ska förbättras genom medvetna val såväl av politikerna som i skolköken.

"Genom att arbeta parallellt på olika nivåer möjliggörs gemensamma och tydliga arbetsformer. Dessutom utgör projektet en plattform för att skapa bestående samarbeten mellan politiker, tjänstemän och personal", skriver Susanne Lundblom, vid Hushållningssällskapet i ett pressmeddelande.

I går fick personalen i skolköken genomgå utbildning om tillagning av grönsaksrätter, sallader och mellanmål.

"Uppmuntran till nytänkande och kreativitet i köken utgör en viktig del av arbetet", skriver Susanne Lundblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om