KD-profil på besök i Luleå

Det extrainsatta mötet fick besök av en ny riksdagsledamot, Hans Eklind, från Örebro med rötter i Norrbotten

Det extrainsatta mötet fick besök av en ny riksdagsledamot, Hans Eklind, från Örebro med rötter i Norrbotten

Foto: Fotograf saknas!

Norrbottens län2018-11-07 06:00

Lördagen den 27 oktober hade KD Norrbotten ett extra partidistriktsårsmöte där verksamhetsplan och budget för 2019 fastställdes. Efter valet har KD ökat stort och fått stort inflytande i flera kommuner i Norrbotten. I Pajala, Haparanda, Kiruna och Övertorneå sitter KD med i kommunledningen. Boden var den enda kommunen där KD backade och åkte ur kommunfullmäktige. Det extrainsatta mötet fick besök av en ny riksdagsledamot, Hans Eklind, från Örebro med rötter i Norrbotten. Han är migrationspolitisk talesperson för KD. Han menar att Sverige har ett moraliskt ansvar att hjälpa medmänniskor i nöd, både närvärme och fjärrvärme behövs. Sverige tar in fler anhöriga än flyktingar, vilket är helt rätt.

Migration och integration går inte att separera, utan de hänger ihop. Hans menar att integrationen ska ske från dag ett, staten ska ta ansvar för nyanlända de tre första åren. Det är viktigt att satsa på inträdesjobb, dubbelt jobbskatteavdrag och utöka antalet undantag i turordningsreglerna. De nyanlända måste få undervisning i samhällsorientering före medborgarskap, och religionsfrihetsbegreppet ska vara obligatoriskt. Fler ska kunna äga sin bostad, och det behövs tillfälliga uppehållstillstånd med rätt till familjeåterförening.

Insatser måste göras mot islamistisk radikalisering, det är viktigt att förbjuda utländsk finansiering av religiösa samfund och föreningar som bidrar till radikalisering. Om islam ska kunna fungera i Sverige måste vi sätta gränser. ”Vi ska leva MED varandra, inte bredvid varandra”. Det uppstår problem när vi lever bredvid varandra, det finns stora problem med att vi har separata domstolar i Sverige.

Vidare pratade Hans Eklind (KD) om ensamhet, det är ett stort samhällsproblem. Över 1 miljon svenskar saknar en nära vän. 8% av årskullarna i högstadiet som är ensamma löper 3 ggr så hög risk att få underkända betyg, enligt forskare från Örebro universitet, vilket leder till högre risk för arbetslöshet och lägre inkomster. Detta behöver vi råda bot på, civilsamhället är en viktig aktör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!