Inte bara fiske Eftersom jag sedan urminnes tider är en inbiten flugfiskare blir den delen av packningsbestyren inte så särdeles vidlyftiga. Naturligtvis hänger fiskevästen med, även om den ibland väger på gränsen till det försvarbara. I fickorna finns de fyra flugaskarna, en drös med tafsmaterial, myggmedel, den aktuella fiskekartan i ryggfickan, peangen, saxen och måttbandet.
Diskussioner har alltid förekommit vilken klass man bör ha på ett bra flugspö för fjällbruk. Naturligtvis passar det alldeles utmärkt med ett klass fem spö, med en rulle förr laddad med en klumplina (WF) i klass sex. Här kan jag visa hakan och säga att det funkar, men inte alltid. Fjällfisket för mig är liktydigt med ett spö i klass sex med en WF-lina i klass sju. Dagens mer moderna flugspön är klassade direkt på klumplinan, vilket är bra. Det betyder i korthet att dagens moderna klass sex spön ska ha en WF-lina i klass sex.  
En kompis och jag drog norrut och hamnade till slut längst upp i norra Finland. Vädret var högst varierande, från stiltje till styv kuling. Kompisen hade med sig två flugspön, ett i klass fyra och ett i klass fem.
En afton hittade vi drömströmmen för storharren. Problemet var att fjällkulingen drog genom dalgången varför polaren inte fick ut sina flugor. Spöna var helt enkelt för veka. Vi fick fiska i skift med mitt spö i klass sex.  
Man måste gardera sig för allt väder under en fjällfisketur, inte enbart gällande kläderna utan också för den mer tekniska fiskeutrustningen. Ett spö i klass sex är därför att föredra. Är det någonstans det kan blåsa så nog är det till fjälls.
Jag har låtit göra ett snyggt skinnfodral (Recover) med plats för två fyrdelade flugspön. Där finns både huvudspöet och reservspöet. En gammal ordning för mig har varit att ha med mig lika många rullar som spön. Det är ingen större mening att ha med sig en rulle med två reservspolar. Går själva rulldelen sönder sitter man där med två reservspolar, allt medan fisken vakar.
Fiskevästen kan naturligtvis uteslutas, även om jag strejkar in i det sista. Västen är inte lika använd bland dagens flugfiskare, vilket förmodligen beror på de välgjorda fiskejackor som numera fungerar både som fiskevästar (många fickor) och regnplagg.