Till exempel har Emil Wälitalos abborre fått ge plats åt en ny ledare bland abborrarna sen Marcus Staffas var ut med sitt kastspö till en hemligsjö och drog upp en riktigt fin abborre, hela 1,62 kilo vägde den.

Storlek inte allt

Kom ihåg att ni inte behöver ha fått den absolut största fisken för att skicka in till fisketävlingen. Det är inte bara vikten som är intressant utan det är också kul att läsa fina fiskehistorier. I veckan fick redaktionen till exempel ta del av en historia om en pojke och en gädda som värmde gott under kvällsarbetet.

Artikelbild

William Hägg Laestadius, 8år ifrån Solna kommer upp till sin mormor och morfar vid påsk och under sommaren för att fiska med mormor och morfar. Detta har han gjort sedan han var ett år gammal. Hans intresse för sommarfiske med kastspå i älvar och forsar startade på allvar när han var fem år. I år var han åter igen på fisketur i Salmasjärvi med mamma, mormor och morfar när han fick syn på en svart skugga i vattnet!

– En gädda! ropade William och kastade ut direkt, säger Ann-Helén Laestadius, Williams mamma.

Mycket riktigt så var det en gädda som kommit in på grunt vatten och den nappade direkt. Efter tio minuters kamp lyckades han trötta ut den starka fisken lyckades William dra in den till land och håva upp en fisk som var lika stor som han själv är och 2,6 kilo tyngre än hans bidrag till fisketävlingen 2012, då han också fiskade i Salmasjärvi.

Så fortsätt fiska och var inte blyga att skicka in era fiskehistorier tillsammans med era anmälningar! De uppskattas både av läsarna och av redaktionen.