Som vi alla vet är NSD-fisket en kraftigt respekterad och stor internationell fisketävling, så i veckan tog en schweizare järngrepp om abborrarna. Med ett pimpelspö dessutom. Det kanske är hämnd för Hockey-VM?

Oliver Pettersson, nio år, bor i Schweiz men kommer upp till Norrbotten under somrar och högtider för att hälsa på sin släkt. Hans pappa kommer ifrån Boden. Förra onsdagen begav sig Oliver, ut på södra Altervattnet i båt tillsammans med sin mamma och sin moster Ann-Christine Pettersson.

– Vi satt mitt på sjön och Oliver hade bara ett pimpelspö. Plötsligt sa han att ”den drar iväg” och så lutade han sig bak i båten. Herregud så vi blev överraskade, jag har aldrig sett en så fin abborre i mitt liv, säger Ann-Christine Pettersson.

Artikelbild

| Isabell fick sin första fisk och Christoffer fick sin största fisk genom lite lagarbete.

”Det här var det bästa sommarlovet jag har varit på”, säger Oliver om händelsen.

Först och störst

Christoffer Lantto och Isabell Rautio tar på sig delad ära för en lax de dragit upp ur PEJA fiskevatten. Hela 13 kilo vägde den. Förutom en fantastisk måltid blev det dessutom Christoffers största fisk någonsin och Isabells första fisk någonsin.

”Hemligjaure”

Artikelbild

Slutligen vill vi även påminna om att ”Hemligjaure” inte är ett riktigt fiskevatten och bidrag som är fångade där inte kommer med. Vill ni vara med så måste ni också avslöja var fisken är fångad.