Anders återvände nämligen till Rapatjärn för en vecka sedan. Den här gången beväpnad med storwobblern.

– Jag kastade ut där jag visste att hade stått förra året, och mycket riktigt så kom han som en torped ut ur vassen och högg wobblern och drog iväg ut på sjön. Jag hade slirbromsen på det tyngsta och det bara skrek om spöet, säger Anders Hamrén, monsterjägare.

Efter 20 minuters kamp kom gäddan upp till ytan och tio minuter senare var odjuret dräpt.

Artikelbild

– Jag skulle väga in den på OK men de hade ingen våg som dög. Men personalen visste av några gäddexperter som nog skulle ha en våg som kunde fungera. Det första de sa när de såg den var "jävlar vilken gädda", säger Anders.

Och det var ingen underdrift. Displayen visade att det fenade monstret bestod av 15 kilo muskler, fett och tänder.

– Det är helt otroligt egentligen. Han var ju tjock och fet jamen nanting. Vi tänkte att det måste vara en till gädda i magen på den, men när jag gjorde upp den var det bara rom, säger Anders.

Och det är historien om hur Anders Hamrén från Umeå hamnade tog ledningen i gäddligan med nästan fem kilo.

Artikelbild

Inte allt

Anders har definitivt inte varit ensam om att få upp fina fångster i veckan. Alla klasser förutom öring och harr har fått nya ledare. Adam Bertilsson gick upp i topp i abborrligan efter en fångst på massiva 1,74 kilo, som han drog upp ur Holmsvattnet.

Vi har även äntligen fått in fler rödingar. Tobias Larsson har tagit ledningen från Ante Edelbro Labba som försvarat sin ledning under hela sommaren. Mållitjaure var fångstplatsen.

Slutligen landade ett brev skrivet på finska i brevlådan och efter lite detektivarbete med hjälp av Googles översättningsfunktion visade det sig att Jari Haruslami fått en lax på 17,25 kilo vid kraftstationen i Boden.

Det drar ihop sig

Den 18 augusti är sista dagen för er att skicka in era bidrag. Bidrag som kommer in efter 00:00 på måndagen kommer inte att komma med. Det betyder alltså två härliga helger med fiske kvar, om man vill vinna våra fina priser det vill säga.