April 2007 startade Åsa Forssell butiken Hafva som säljer mamma och barnkläder samt leksaker. Först låg butiken i en lokal på Storgatan 61, men flyttade för ett tag sedan mittemot landstingshuset.
- Det känns verkligen jättebra att ha flyttat hit. Man var så undangömd i den gamla butiken och nu kan jag se vad det är för väder utanför fönstret, säger Åsa och fortsätter att berätta om sin butik.
- Jag ville starta ett företag och eftersom jag är mamma till två barn så tänkte jag att en butik som säljer mammakläder hade varit perfekt. När jag var gravid för några år sedan så var det jättesvårt att hitta mammakläder som var snygga.
Åsa berättar att de som har svårast att hitta mammakläder som passar är små och korta kvinnor samt de som är lite större.
- Jag ville att alla skulle kunna hitta något som passar dem. Flera stora butikskedjor har slutat med mammakläder, men jag tycker att den här marknaden är viktig.
Storsäljaren hos Hafva just nu är ett par mammayoga-byxor som inte bara gravida köper.
- De är jättepopulära och jag bor i princip i mina när jag är hemma. Det finns även amningströjor som man kan använda både under och efter graviditeten som har kommit stort de senaste åren. När det gäller färger så är det mycket mörka murriga kulörer som gäller, men annars så följer mammamodet de "vanliga" trenderna.
Jeans som är gjorda för gravida är mycket populära och kommer i alla storlekar och former. Även jeanskjolar säljer bra.
- Det finns så många olika modeller som är inne just nu och man ska kunna behålla sin stil även om man är gravid.
Tröjor med texten "Bebis" på har varit trendiga i flera år och verkar inte försvinna ur modet.
- Annars säljer inte tröjor så bra just eftersom tunikor är inne och många väljer att använda dem istället. Jag tycker att de som är gjorda för gravida är mycket finare för de har en mer insydd form som framhäver magen. Det är snyggt att visa upp lite former när man man är gravid.