Handla lokal­producerad mat

Norrbottens län2016-03-11 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Prat om mat – den rubriken hade Olov Abrahamssons kommentar i NSD den 5 mars -16.

I artikeln kan vi läsa om Sören Persson, tidigare miljöchef på LRF, som påstår att ”det är dukat bord i Norrbotten”. Vi har också enligt honom ...”utvecklingspotential för jordbruk och livsmedelssektor i norr”.

Precis det hävdar ju också Sven-Erik Bucht.

Men, nu är det upp till oss konsumenter att köpa norrbottniskt!

Välj mjölkprodukter från Norrmejerier! De körs till oss från Bergnäset eller Umeå. Vi behöver inte frakta sådana produkter från till exempel Hedemora.

Under säsong kan vi köpa gurka, tomater, sallat med mera odlat i länet. Kanske är de något dyrare, men jag försäkrar... de är smakligare och sällan behöver du ”skala bort” förstörda bitar!

Det finns fler exempel på hur den enskilde konsumenten kan göra skillnad och därmed utveckla norrbottnisk produktion.