Vitlöksfascismen måste stoppas

Luleå2006-05-05 00:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.
De är få saker som fått mig så upprörd, ledsen och, inte minst, heligt förbannad, som nyhetsinslagen som berättade om tioårige Bobbys rena helvete.

Mamman och hennes sambos tortyr, både fysiskt och sexuellt, av ett förståndshandikappat barn som pågått under lång tid och som avslutades med ett lika brutalt mord.

Ett barn vars trygghet ska vara vuxna och föräldrar men där de vuxna istället är sadistiska monster som plågar livet ur ett barn. Jag lyssnar på tv-inslagen, läser tidningarna, och försöker fatta - förstå kan jag aldrig - men det fungerar inte.

Det handlar liksom inte om en dask i ändan - det är utstuderad tortyr. Hur fan kan man?

Jag försökte läsa kvällstidningarna som tagit del av förundersökningen men var tvungen att sluta. Det blev bara för mycket. Jag grät inombords, det gjorde så ont, så himla ont - fast jag aldrig träffat Bobby så hade jag önskat att min öppna famn och kärlek funnits där för honom - inte den sadisistíska styvpappan och mamman.

Styvpappan är en sexualsadist som tidigare dömts till ett långt fängelsestraff för att ha torterat två av sina tidigare flickvänner. Och mamman? Ja, herregud.

Straffet? Experterna talar om tio års fängelse - jag säger livstid och släng bort nyckeln. I mina ögon har de ingen rätt att leva ute i samhället, den rätten har de förverkat sedan länge. Samhället ska inte skydda svinaktiga sadister och barnamördare. Samhället ska i stället värna om sådana som Bobby.

Jag är inte speciellt religiös men här vill jag inte ha någon förlåtande gud.



n n n Vitlöksfascimen i tvs matprogram måste stoppas, senast demonstrerad i SVT och Niklas mat. Visste att vitlökens hemland är...Sverige? Jag tycker mycket om Niklas Ekstedts onsdagsmatlagningar men han, liksom alla andra svenska kockar, lider av vitlöksnoja. Nu senast kunde Niklas inte göra en smörgås på kavring, keso och rökt makrill utan att krossa en vitlöksklyfta. Var och varannan tv-rätt innehåller vitlök och jag frågar mig varför?

Vid mitt besök i Frankrike nyligen var det ytterst få rätter som innehöll vitlök. Eftersom jag är allergisk mot vitlök så frågade jag vi varje restaurangbesök om rätten innehöll vitlök.

Kyparna såg ut som levande frågetecken och svarade sedan; ?vitlök? varför det??.

Vitlök använder man när den harmonierar med maten, annars inte. På en svensk meny är det vitlök för hela slanten, i större eller mindre mängder. Det är egentligen helt sjukt.

Tänk er själva om kockarna exempelvis använde ketchup i allt från skaldjur till sallader.

Nej, det är dags att ta upp kampen mot vitlöksfascimen, jag har fått nog!



n n n Bröllopsbestyren, bara tre veckor kvar, gör att det inte blir så mycket tittande. Jag har ersatt Vita Huset, Sportspegeln och annat ögongodis får stå tillbaka för planering, planering och...planering.

Kungens 60-årsdag tittade jag på sporadiskt. Jag tycker att vi har en monark som är för Sverige i tiden och republikanska klubben har nog aldrig tidigare haft sådan uppförsbacke.
Läs mer om