Ari Behn har hamnat i meningsskiljaktigheter med norska TV3, skriver Dagens Nyheter och refererar till norska Dagens Næringsliv.

På torsdag har dokumentärserien "Ari og halve kongeriket" premiär, vilken skildrar författarens liv efter skilsmässan från Märtha Louise 2016. Huvudpersonen vill dock stoppa serien, eller klippa bort delar av den.

Ari Behn vill själv inte uttala sig om fallet, men han har hyrt in en advokat, och hans manager Geir Håkonsund säger till Dagens Næringsliv att TV3 har ingått i ett "final cut"-avtal med Ari Behn, vilket skulle ge honom möjlighet att avgöra vad dokumentären visar. Bland annat har hans föräldrar inte godkänt sin medverkan, men Håkonsund vill inte berätta exakt vilka delar av produktionen som Behn vill plocka bort.

Andreas Bakka Hjertø, programdirektör på mediekoncernen MTG, säger till Dagens Næringsliv att det inte finns något "final cut"-avtal och att Ari Behn har fått se programmen.

Behn har godkänt dem. Samtidigt är det så att han inte är redaktör för produktionen, vilket innebär att hans godkännande inte krävs för att vi ska kunna sända serien.