Med bara några veckor kvar drog sig rapparen Jay-Z ur sitt framträdande på Woodstock 50, den nya upplagan av Woodstockfestivalen, enligt Variety. Jay-Z skulle ha spelat sist av alla artister på den tre dagar långa festivalen.

Beskedet kommer kort efter att rockstjärnan John Fogerty hoppat av. Nu har festivalens organisatörer enligt Billboard mejlat alla band och artister och meddelat att de inte kommer att tvinga dem att spela på evenemanget. Artisterna är dock fortfarande inbjudna att spela på festivalen, enligt mejlet som tidningen tagit del av.

Woodstock 50 har nyligen fått en hemvist i en utomhusarena i Maryland, där det bara finns plats för en bråkdel av den jättepublik som arrangören Michael Lang tidigare utlovat.

Artikelbild

| John Fogerty vid presentationen av Woodstock 50:s tilltänkta artister tidigare i år. Arkivbild.

Enligt ett uttalande tröttnade John Fogerty på all förvirring kring festivalen och väljer att bara delta i en mindre nostalgispelning i orten Bethel, tillsammans med en handfull andra artister som liksom han spelade på original-Woodstock 1969. Orsaken till att även Jay-Z ställer in sin medverkan är ännu inte känd.

Woodstock 50 markerar 50-årsjubileet av den klassiska förlagan, men har kantats av problem sedan den först aviserades i januari. Bland annat har en huvudfinansiär dragit sig ur och i juni vräktes den från sin första tilltänkta plats på racerbanan Watkins Glen i delstaten New York.

Woodstock 50 äger rum den 16–18 augusti. Bokade är även artister som Miley Cyrus, The Killers och Santana.