De övriga redaktionsmedlemmarna Tomas Bresky, Åsa Acking och Bernt Viklund har alla sin bakgrund inom media och kultur.
Tidningen, som är gratis och kommer ut varje dag, kommer att ha sin utgångspunkt i Norrbotten och Lars Lindberg förklarar varför.
- Utsiktsplatsen är Norrbotten. Att man med norrbottniska journalistiska ögon tittar på fenomen i hela landet och kanske i hela världen. Den utsiktsplatsen är viktig, säger Lindberg.
Varför behövs ännu en tidning i Norrbotten?
- Vi tänkte göra det ni och andra inte gör. Vi har gott om tid, vi går djupare, vi försöker leta sammanhang, säger Lindberg som tycker att tidningen är ett komplement.
En gång i veckan kommer nättidningen att publicera ett tyngre reportage. Det kommer även att finnas plats för kommentarer, debattartiklar och krönikor och man kommer även att, enligt pressmeddelandet, "följa de viktigaste kulturfrågorna".
- Vi kommer att tipsa om kulturevenemang som vi tycker är viktiga, vi kommer att ha konstnärer och fotografer som visar sina verk och alster. Det har mötts av ett stort intresse, både av bildskapare och andra konstnärer, säger Lars Lindberg.

Idén till en nättidning kom för två år sedan, även om de fyra var tveksamma till att starta en tidning till en början.
- Det är ju för att det är roligt, det är fruktansvärt roligt. Sedan hoppas vi också få igång en debatt som en effekt av det hela men vi gör det ju för att det är lustfyllt, säger Lindberg.
Namnet toppmotet.se kom till när de fyra träffades eller "satt och löste världsgåtor som goda vänner kan göra", berättar Lindberg. När nästa träff, eller "toppmöte", skulle bestämmas kom ordet upp.
Men eftersom prickarna över ö-et inte fungerar på webben blev det "toppmotet".
-  Och Tomas Bresky som är sprungen från Göteborg sa att "ett mot - det är ju en samlingsplats där vägar möts". Det här är då den bästa samlingsplatsen så då blev det toppmotet, säger Lindberg.

Fotnot: Tidningen är partipolitiskt obunden och ges ut av en ideell förening, Kulturföreningen Toppmotet, som startades av de fyra redaktionsmedlemmarna.