Bingo med Ingo är en humorshow där publiken är med och spelar bingo på riktigt. Vinsterna är av de mest skilda slag, en sketch, en sång, en dansuppvisning eller något billigt krafs som i showen kallas konsthantverk.

Ingemar Raukola spelar Ingo, den självupptagne och misslyckade artisten som turnerar med sin lite småbilliga bingoshow utan speltillstånd.

Allt medan Ingo rullar bingobollarna återger han, på Övertorneådialekt, sin dråpliga kärlekshistoria med Ritva-Elaine och för att illustrera vissa passager i berättelsen brister han ibland ut i sång i en dramatisk finsk tango. Och även om det är humor så är Ingemar Raukola en verklig begåvning i genren.

Anton Raukola är den tafatte, kuvade assistenten Micke. Han gör även andra roller som bland annat Stefan Fnöskel, den knastertorre relationsexperten som jämför människor med blötdjur, som "slemmiga, irrar omkring och letar efter någon att para sig med".

Anton tappar aldrig fattningen utan är helt i rollen och kan behålla en allvarlig min även när publiken skrattar, det är hans styrka som skådespelare och komiker.

På hammondorgel, spelandes klämkäcka jinglar, kåkfarararen och mc-gängmedlemmen Jani, spelad av Johan Hallberg. Han gör även inhopp som sångare, gitarrist och som den manhaftiga kockan Barbro.

Showen som nyligen hade premiär i Övertorneå, Ingemar och Antons födelseort, är nu på turné. Det är bröderna Raukola och Johan Hallberg som spånat ihop materialet, skrivit en del av musiken och regisserat.

Showen har karaktären av "roliga timmen" fast riktad till en vuxenpublik, den är galen och kul i all sin enkelhet, håller ett bra tempo och är lagom lång.

I lördags spelades den först utomhus på Kulturgården som gratisföreställning och senare på kvällen på Lule Stassteaters lilla scen. Inomhus kom föreställningen mer till sin rätt än utomhus, där publiken inte alls hade samma fokus.

Några av höjdpunkterna var Ingemars något slemmiga "avslappningsövning med Ingo" och Antons rolltolkning av "en Lulebo", en inbunden singelkille från Tunastigen.

Susanne Holmberg