HÄNG MED PÅ BARRUNDA – DRINKLISTAN I SIN HELHET PÅ DUONOJE.SE
Att kliva upp på scenen inför publik är inget som majoriteten av länets bartenders vant sig vid och därför blir fredagens final en utmaning. Även för Tapas de Papás Signe Lindahl – men av motsatt anledning.
För 21-åringen är det naturligare att stå på scenen än att stå bakom baren.
– Jag glömmer lätt bort att det här är ett extraknäck för mig vid sidan om att vara musiker. Det finns ju folk i den här stan som har förtärt alkohol i 15 år och jobbat med det i 10. Men jag tycker att jag tar mitt jobb på stort allvar och jag håller nivån, säger hon.
Signe Lindahl, som för många är känd som medlem i Boden-bandet The Glorias, har jobbat på Tapas de Papá sedan årsskiftet men har hunnit med mycket under sin tvååriga bartenderkarriär, "allt från partyöar i Grekland till skidanläggningar".
– Det är första baren där jag jobbar med bra produkter. Jag var van vid att stå på nattklubb och slunga ut Passoa med Sprite, slänga på en sugrör och ta 130 spänn för det, säger hon.
Kollegan Fredrik Lundin, som hon jobbat med i Boden, tog med henne till Tapas de Papá och har skolat henne. Men innan hon tog jobbet bestämde hon sig för att kolla in konkurrensen.
– Jag tog en barrunda i Luleå och såg var jag var tvungen att lägga ribban, jag såg vad toppbarerna gjorde och hur det måste smaka för att hålla den nivån, berättar Signe Lindahl.
Bartendern tycker att hon blivit bättre och bättre hela tiden och det publika genombrottet tackar hon Drinklistan för.
– Efter drinktestet vågade folk komma hit, berättar hon. Den helgen hade vi varenda barstol upptagen, då fick jag att göra – det var kul.
Hur känner du inför finalen?
– Jag ser det inte som en förlust om jag inte vinner tävlingen, det finns många duktiga bartenders som har stor chans att vinna.
Scenvanan är det i alla fall inget fel på och nervositet är därför inget för Signe Lindahl.
Finns det något som oroar dig inför fredagen?
– Nej (skratt). Vi löser det, det kommer bli svinbra.
FINAL FÖR DRINKLISTAN – SÅ AVGÖRS DET
Här är fler finalister:
Petter Landström, Bar CG: Ambitiösa cocktails med mervärde
Hanna Thulin, Spis Mat & Dryck: Ökat intresse för drinkar i Kiruna