HÄNG MED PÅ BARRUNDA – SE DRINKLISTAN I SIN HELHET PÅ DUONOJE.SE
Sedan Anton Wallin tillträtt som restaurangchef på Jara har de tagit drinkar på större allvar än tidigare, något han menar börjar visa sig även hos besökarna.
– Förut var det mer ”gör nåt gott”, ungefär. Nu börjar det mer och mer bli att man beställer drinkar efter namn och har lite önskemål. Och det känns som att yrkesbiten rent generellt blivit mer uppmärksammad, jag vill i alla fall tro att folk hellre dricker en bra än två sämre. Man blir ju lite ledsen i själen när folk ber om den dyraste whiskeyn vi har – med cola.
På Jara Kitchen & Bar har man en drinklista som är i ständig utveckling, varannan månad går man igenom vilka drinkar som gått bäst respektive sämst. De sämre drinkarna ersätter man med något nytt. Och Anton Wallin tycker sig kunna skönja en tydlig favorit hos besökarna, och hos sig själv.
– Blodapelsin och fläder går väldigt bra, syrligt är populärt. Personligen gillar jag Gin och tonic väldigt mycket, och det kanske speglar sig litegrann i våra hyllor, vi har väldigt mycket gin och olika tonics.
När han själv blir sugen på en drink går Anton Wallin gärna på Hemmagastronomi i Luleå, en av konkurrenterna i finalen.
– Ja förutom hit så går jag gärna på Hemmagastronomi. Men jag vet att de är duktiga på alla de andra ställena, jag har varit överallt utom på Spis i Kiruna.
Finalplatsen tror Anton Wallin att Jara lyckades knipa med hjälp av kunnig barpersonal, och tur.
– Lite tur kanske vi hade också (skratt). Men vi har en bra balans i drinklistan, det finns något som attraherar de flesta. Jag blev väldigt glatt överraskad att vi gick till final.
Tur är nog ingenting man ska hoppas på när det blir skarpt läge på fredag, men Anton Wallin har fler ess i rockärmen.
– Jag har tänkt spela med så många sinnen som möjligt, inte bara smak utan även hur drinken ser ut, hur den doftar, hur den känns. Kanske hur den låter…
Hur den låter?
– Ja det kan ju spraka och blixtra och såna grejer.
FINAL FÖR DRINKLISTAN – SÅ AVGÖRS DET
Här är fler finalister:
Petter Landström, Bar CG: Ambitösa cocktails med mervärde
Hanna Thulin, Spis Mat & Dryck: Ökat intresse för drinkar i Kiruna