Moräng ligger i Arvidsjaurs kommun, nära Glommersträsk. För pappa Lundberg bar det som för så många andra av söderut. För sonen Torbjörn är boplatsen på Västkusten, med avbrott av musikaliska perioder i USA.

I det stora landet i väster har han framträtt i David Lettermans och Jay Lenos tv-program och lyckades skriva kontrakt med Universal musics och gavs ut med den legendariska etiketten Motowns.

Berömmelsen startade med Union Carbaides Productions och fortsatte med The Soundtrack of Our Lives, men nu är det solokarriären som gäller .

Artikelbild

| ”Min fars hela släkt kommer från Moräng, så jag är som halvhemma”, säger Ebbot Lundberg om turnén i Norrbotten.

- Jag fick en förfrågan i höstas men var lite ovetande om vad Norrbotten Big Band var. Jag blev nyfiken och hörde mig för med Tommy Körberg som förklarade att det är ett skitbra storband.

Och då blir det första gången med ett storband.

- Jag har bara sjungit med Göteborgsymfonikerna och då var det inget blås. Det här är speciellt och det var en kick att börja repetera, säger han.

- Du har rätt attityd. Vi har gjort om en del, lagt till mellan dina sånginslag, säger orkesterledaren och arrangören Håkan Broström.

Artikelbild

| Ebbot Lundberg är tunnare till kroppen, men tar steget över till storband, Norrbotten Big Band, på rekommendation av Tommy Körberg. Till vänster bandledaren Håkan Broström som också svarar för arrangemangen.&tab;&tab;&tab;&tab;&tab;&tab;&tab;

- Jag har fått en underbar säng att ligga i, en snygg inramning av låtarna. Det är en otrolig kick, det kliar lite i strupen.

Det blir lite blandat när Ebbot Lundberg tar ton i storbandet.

Artikelbild

| Ebbot Lundberg är tunnare till kroppen, men tar steget över till storband, Norrbotten Big Band, på rekommendation av Tommy Körberg. Till vänster bandledaren Håkan Broström som också svarar för arrangemangen.&tab;&tab;&tab;&tab;&tab;&tab;&tab;

- Det blir allt från Hoagy Carmichael, via Union Carbide till någon Soundtrack-låt. Sedan några sologrejer som knappt kommit ut. Publiken måste få känna igen en del, det ska inte vara för krångligt.

Men riktigt så igenkänt blir det inte.

- Med storband och Håkans arrangemang blir det så annorlunda. Det känns som nya låtar.

Ebbot Lundberg beskriver hur han gått ner tolv kilo i vikt efter sista spelningen med The Soundtrack of Our Lives. Nu blir det en omfattande turné med Norrbotten Big Band som går i och utanför Norrbotten.

Och sedan?

- Jag ska åka till USA och gästsjunga med 60-talsbandet Love i San Diego. Det bandet har betytt mycket för mig. Det blir också med en massa andra 60-talsband under en fyra dagars festival.

Därutöver finns det oavslutade projekt.

- Jag gillar samarbeten på olika plan. Jag har gjort två låtar med Elvis gamle trummis. Det ska göras klart, men tyvärr har han fått en stroke.