Kirunaborna slöt upp och strömmade in till Matojärvi islada inför hyllningen av Börje Salming. Arrangörerna Kiruna AIF hade kvällen till ära tänt marschaller som brann i mörkret utanför hockeyladan.

Kalle Niva var en av de första som köade.

– Det är kul att Salming kommer hit och att man får hylla honom. Det är roligt att det händer något i Kiruna. Det är en gammal klubb med många duktiga spelare, så det känns kul, säger Kalle Niva.

Artikelbild

| STORT. Sofie Jokie såg fram emot hyllningen av Börje Salming. "Det är så spännande och det är så stort", säger hon.

Att Salming bannern kommer från Toronto för att hängas upp i Matojärvi är speciellt enligt kompisen Mats Svanelöv.

– Det är inte mer än rätt, det är en bra avslutning. Börje Salming är den största spelaren som har kommit från Kiruna, han är stor, man inser nog inte hur stor egentligen, säger han.

Sofie Jokie var mycket förväntansfull inför kvällen.

– Åh, det är så spännande och det är så stort. Börje Salming är skitstor, från det att han var pytteliten och var här i ladan och att han är såpass stor nu, det går inte att beskriva, säger hon.

Artikelbild

| GLADA. Anna-Lena Savela och Kajsa Östergren var glada funktionärer som tog emot biljetter vid ingången.

Niclas Svedentorp och Jenny Berglund med barnen Isak och Elias Berglund fanns också på plats.

– Det ska bli häftigt att se, Börje är ju stor så det ska bli kul att få hylla honom i hans hemstad, säger Niclas Svedentorp.

Artikelbild

| SPÄNNANDE. Isak Berglund, Niclas Svedentorp, Elias Berglund och Jenny Berglund såg alla fram emot att hylla Börje Salming i hans hemstad.

– Han är en väldigt stor hockeyspelare, det ska bli kul att se honom, säger Elias Berglund, som spelar hockey själv.

Lars Törnman tyckte att det skulle bli spännande att se flaggan hissas.

Artikelbild

| HOPPAS PÅ JUBEL. Rauno Sirén och Lars Törnman på väg in till Matojärvi för att hylla Börje Salming. "Man hoppas lite på det här nostalgiska jublet", säger Lars Törnman.

– Man hoppas lite på det här nostalgiska jublet så att taket ska flyga upp i luften. Allting är stort i Kiruna, det här är större än stort.