Svältkatastrofer, krig, folkmord, hiv och naturkatastrofer eller masajer, savanner, lejon och elefanter.
Enligt fotografen Jens Assur är det så vi oftast ser på Afrika.
- Svenskens bild av Afrika är 30 år gammal, vi är kvar i tidigt 80-tal. För de flesta är Afrika fortfarande synonymt med Live Aid, Bob Geldof och svältande etiopier. Vi har inte alls förstått vilken utveckling som har skett i många av de afrikanska länderna, säger han.
Jens Assur har själv bidragit till att skapa den bilden. Som pressfotograf i början av 1990-talet besökte han bland annat Rwanda, Sudan, Kongo och Angola för att skildra konflikterna där.
Men redan då ville han någon gång också kunna visa en annan sida.
- Jag har väldigt länge känt ett behov av att berätta om ett Afrika som lever. En kontinent där det på många ställen pågår en otrolig utveckling, säger Jens Assur.
I många afrikanska storstäder byggs det som aldrig förr, Kina investerar hundratals miljarder dollar i kontinenten, nybilsförsäljningen ökar kraftig och var tredje afrikan anses i dag tillhöra medelklassen.
Det är det Afrika som Jens Assur riktar sin kamera mot i projektet Africa is a great country.
- Projektet berättar om ett Afrika som vi väldigt sällan ser i vår del av världen. Det fokuserar på den urbanisering som pågår, på tillväxt och infrastruktur, säger han.
I projektet har han skildrat tolv afrikanska storstäder - bland annat Maputo i Moçambique, Dar es-Salaam i Tanzania, Kigali i Rwanda och Lagos i Nigeria.
- Det handlar inte om hela Afrika utan om städerna. Jag är den första att säga att du inte behöver komma många kilometer utanför stadsgränserna för att se ett annat Afrika. Men det är också en berättelse om vår del av världen och våra städer. Nya köpcenter som växer upp runt städerna, nya bostadsområden som ofta är inhägnade med höga murar och vakter, städer som inte är planerade och byggda för att klara av den växande trafiken. Vi väjer inte för att berätta om de utmaningar som finns, säger Jens Assur.
Africa is a great country har nu resulterat i såväl en stor konstbok som en utställning. Bilderna, varav några är tagna så sent som för två månader sedan, föreställer stora flygplatser, köpkvarter och bostadsområden snarare än människor.
- Min fotografiska vision har varit att ta ett steg bakåt. Det har jag gjort för att kunna ge en helhetsbild, i stället för att fokusera på den enskilda individen har jag valt att fokusera på strukturerna för att på så sätt kunna berätta om i den kontext individerna lever, säger Jens Assur.
Den 13 april öppnar "Africa is a great country" på Liljevalchs i Stockholm.